|

Ruslardan beyaz hacker teklifi

Rus büyükelçi Karlov suikastında tüm izler FETÖ’ye çıkıyor. Suikasta ilişkin Türk yetkililerle görüşen Rus heyeti, Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki şifrenin kırılabilmesi için Hindistan merkezli bir şirketi adres gösterirken, ‘beyaz hacker’ önerisinde de bulundu.

Yeni Şafak
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:18 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Ankara'ya gelen Rus heyet, "suikastın arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüklerini" bildirdi.
Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Ankara'ya gelen Rus heyet, "suikastın arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüklerini" bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik 19 Aralık 2016'da düzenlenen suikasta ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’cü katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonunun şifrenin kırılabilmesi için “Ne gerekiyorsa yapılsın” talimatı verdiği öğrenilirken Rus yetkililerin de suikastın arkasında FETÖ’nün olduğunu düşündüklerini bildirdiği belirtildi. Suikast dosyasında çember giderek daralırken, savcılık, Altıntaş’ın şifresi kırılamayan telefonuyla ilgili düğmeye bastı.

Karlov’un ölüm yıldönümü nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus heyet, önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ile bir araya geldi. Rus heyet ile yapılan görüşmede de Altıntaş’ın şifresinin kırılamayan telefonu gündeme geldi. Savcılık ve emniyet yetkililerinin de katıldığı toplantıda, şifreyi kırabilecek ülke ve firmalar masaya yatırıldı. Rus heyetin, söz konusu şifrenin kırılması için ülkelerinde ‘Beyaz Hacker’ olarak bilinen gruptan yardım alınabileceğini söylediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, şifreyi kırabilecek teknolojinin Hindistan merkezli bir firmada bulunduğu, söz konusu firmanın telefonu yurt dışına çıkarmadan Türkiye’de inceleyebileceğinin de ele alındığı ve bu firmayla temasa geçilmesi konusunda görüş bildirildiği belirtildi.

#Andrey Karlov
#Mevlüt Mert Altıntaş
6 yıl önce