|

Rüyama gel ne olur

Süngütepe şehitlerinden 4'ü daha toprağa verildi. Kahramanmaraş'taki cenaze töreninde şehit Mehmet Kaşık'ın annesi yürekleri dağladı. Oğlunun tabutuna sarılan acılı anne “Beni nasıl bıraktın, yokluğuna nasıl dayanacağım... Ne olur rüyama gir, orada göreyim seni” diye gözyaşı döktü.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:15 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehit Mehmet Kaşık’ın acılı annesini, kadın askerler teselli etti.
Şehit Mehmet Kaşık’ın acılı annesini, kadın askerler teselli etti.

Hakkari Şemdinli'de mühimmat deposunda yaşanan patlama sonucu şehit olan 7 askerden 3'ü önceki gün memleketlerinde toprağa verildi. Derecik beldesi Süngütepe üs bölgesinde şehit olan diğer 4 asker için de dün Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Otopsileri tamamlanan 4 şehit, toprağa verilmek için memleketlerine uğurlandı. Şehit Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (25) Kahramanmaraş'ta, Şehit Topçu Erler Samet Kaymakçı (20) Gaziantep'te, Yusuf Önder (22) Antalya'da, Melih Sancar (20) da İstanbul'da toprağa verildi.


'BENİ NASIL BIRAKTIN'

Kahramanmaraşlı Şehit Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin annesi Meryem Kaşık, tabuta sarılarak “Oğlum beni nasıl bıraktın, yokluğuna nasıl dayanacağım. Gözlerini sevdiğim, ne olur rüyama gir, orada göreyim seni” diye ağıt yaktı. Memleketi Gaziantep'te toprağa verilen şehit Topçu Er Samet Kaymakçı'yı da son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı. 10 aylık asker olduğu öğrenilen şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, anneannesi de torununun fotoğrafına sarılıp “Mis gibi kokuyor” diye ağladı.


ŞEHİTLER ÖLMEZ

Baba evi önüne getirilen İstanbullu şehit Piyade Topçu Er Melih Sancar’ın naaşı Avcılar’da “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla karşılandı, daha sonra törenin yapılacağı Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, “O, herkes gibi lafzıyla değil, kanıyla, bedeniyle, canıyla davasına inandığı için şehittir. Biz inanıyoruz ki Melih Sancar evladımız Rabbinin katına şehit olarak gitmiştir” dedi. Sancar'ın naaşı Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Aile tören boyunca metanetini korudu.


TERHİSİNE 4 AY VARDI

Şehit Topçu Er Yusuf Önder de Antalya son yolculuğuna uğurlandı. Alanya'da baba evi önünde helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Asri Mezarlık Camii'ne getirildi. Bekar olan ve terhisine 4 ay kala şehit düşen Topçu Er Yusuf Önder'in naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Alanya Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Sevcan Önder ile ablası Selma Önder tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 'Uzun boylu Yusufum' diye oğlunun fotoğrafını kucaklayan acılı anneyi kadın askerler teselli etti.


Üs bölgesine canlı yayın

Şehit Samet Kaymakçı’nın Derecik’te astsubay olarak görev yapan komutanı Gaziantep’teki babasını cep telefonuyla görüntülü arayarak cenaze törenini izledi.


Komutanın babası Oktay Duman cep telefonundan gerçekleştirdiği görüntülü aramayla şehidin Hakkari’deki silah arkadaşlarına son vedalarını yapmalarını sağladı. Duman telefondaki oğluna “Emanetiniz burada. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.


Mezar yerini bile göstermiş

Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerlerden biri dün son yolculuğuna uğurlandı.


ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU

Memleketi Mersin Erdemli'de toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın (21) annesi oğlunun tabutu başına gelerek, “Ağlamayacağım, düşmanı sevindirmeyeceğim. Yavrum vatan için şehit oldu, ona dua edeceğim. Yavrum zaten şehit olmak istiyordu” dedi. İl Müftüsü Şaban Kondi de şehidin mesleğe başladığı andan itibaren şehadeti arzuladığı, geçen hafta izne geldiğinde gömüleceği yeri bile anne ve babasına gösterdiği bilgisini verdi.

OLGUN BUGÜN DEFNEDİLECEK

Gabar şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı Ünal Olgun da bugün memleketi Bursa'da Gürsu Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Ünal Olgun’un şehadete eriştiği gün babaannesinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Erzurum’da vefat eden babaanne Suna Ocak’ın cenazesine giden şehidin anne ve babası Bursa’ya geri döndü. Şehidin eşi Ceylan Olgun ise fenalık geçirince hastaneye kaldırıldı. Bingöl’den geçici görevle Şırnak’a giden şehidin 3 yaşında Mesut ve 5 yaşında Ceren isminde 2 çocuğu olduğu öğrenildi. Acılı baba Asım Olgun, “Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın. Biz bir şehit daha vermeye hazırız. Yeter ki vatan millet sağ olsun” dedi.


Patlamada dış etki yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz Cumartesi günü Hakkari'de üs bölgesindeki patlamada yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti. 7 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili bilgi veren Akar, olayda herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığı belirtti. Mermilerin ve obüsün incelenerek rapor hazırlandığını vurgulayan Akar, “Topun ateşlenmesini müteakip, merminin namluyu terk ettiğini, namludan çıktığını daha sonra namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim” dedi.

#Hakkari
#Şehit
#Cenaze
5 yıl önce