|

Sağlığımızla sömürüyorlar

Sağlığın en büyük sömürü aracı olduğunu söyleyen İHH Genel Başkanı Yıldırım, “Sağlık, geri kalmış ülkelerde dinlerin sömürüldüğü ve vicdanların karartıldığı bir alan olarak kullanılıyor” dedi. Sare Davutoğlu da sağlıkta etiğe dikkati çekerek, tarihimizden örnek almamızı söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 الأحد
Güncelleme: 02:32 - 11/03/2018 الأحد
Yeni Şafak
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım

İstanbul’da hasta ve doktorların yaşadığı sorunlar Sağlıkta Ahlak Sempozyumu ile masaya yatırıldı.

Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Sağlık, geri kalmış ülkelerde dinlerin sömürüldüğü ve vicdanların karartıldığı bir alan olarak kullanılıyor” dedi. Yıldırım, “Ne yazık ki bu ülkelerin tamamına yakını İslam ülkeleri. Bu ülkelerde sağlık ve tarım sömürmenin aracı haline geldi. Dikkatli bakarsanız Afrika’da birçok ülkede tarım bakanlığı yoktur. Somali’de ziraat fakültesi kurduk ve yılda sadece 3 ürün alabiliyoruz. Sağlık alanında da aynı durum söz konusu” diye konuştu.

HERŞEY TESLİM EDİLEBİLİR

Sağlık alanında ahlaki temellere uyulmasının önemine dikkati çeken Yıldırım, insanın canı yandığı anda doktora her şeyi teslim edebileceğini belirterek, sempozyuma katılanlara mülteci sağlığı konusunda beklentilerini aktararak, bu konuyu gündemlerinde tutmalarını ve desteklerini talep etti.

SAĞLIKTA ETİĞE KATKI SUNALIM

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu da “Şu an dünyaya ülkemizden başlayarak en fazla katkı yapabileceğimizi düşündüğüm alan sağlıkta etik. Aslında medeniyetimizden gelen çok sağlam verilerimiz var. Çok önemli deneyimimiz var. Fakat bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi değiliz. Tarihimizde bu konuda neler söylenmiş ve tavsiye edilmiş, bunları öğrenmemiz lazım. Günümüzde uygulama alanında da ciddi çalışmalar yapmamız gerekir. Önce kendimizden başlamalıyız” dedi.

#İHH
#Bülent Yıldırım
٪d سنوات قبل