|

Sağlık Bakanlığı'ndan önemli açıklama

Sağlık Bakanlığı, haber alınamayan 2 sağlık çalışanının bugün itibarıyla Beytüşşebap Acil Sağlık İstasyonuna ulaştıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
19:00 - 26/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:02 - 26/09/2015 Cumartesi
Diğer

Sağlık Bakanlığı, 25 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKKtarafından düzenlenen saldırıda yaralanan askerleri almak üzere yola çıkanambulansta görev yapan sağlık çalışanları Emine Sönmez ve Muhammed İsmail Yıldız'ın bugün itibarıyla Beytüşşebap Devlet Hastanesi Acil Sağlık İstasyonuna ulaştıkları ve genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, 112 ambulansına teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un görevi başında şehit olduğu belirtildi.



Ambulansta görev yapan ve saldırı sırasında olay yerinden uzaklaşan sağlık çalışanları Emine Sönmez ve Muhammed İsmail Yıldız'ın ise bugün itibarıyla Beytüşşebap Devlet Hastanesi Acil Sağlık İstasyonuna ulaştıkları ve genel sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin her yerde ve her koşulda görevlerini yerine getirme mücadelesi veren sağlık çalışanları, dünyanın hiçbir yerinde asla hedef alınmamaktadır. Milletimizin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden kanlı Terör örgütü hain yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, Şırnaklı hemşehrilerinin sağlığı için görev yapan ambulans şoförümüze alçakça saldırarak vazife başında şehit etmiştir. Şehidimiz Şeyhmus Dursun'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin ve tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun."



#sağlık bakanlığı
#açıklama
#acil sağlık
9 yıl önce