|

Sağlıkta destan yazdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 ile mücadelede sağlık alanında bir yılda yapılanlara ilişkin grafikler paylaşarak, “Sağlık ordumuzun fedakarlığıyla, hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında destan yazdık” dedi. Erdoğan, çok kısa sürede 10 milyonun üzerinde aşı uygulaması gerçekleştirdiklerini ve devam eden 18 ayrı aşı çalışmasıyla Türkiye’nin dünyadaki sayılı ülkelerden biri haline geldiğini söyledi.

00:00 - 12/03/2021 Cuma
Güncelleme: 03:40 - 12/03/2021 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından geçen 1 yılda sağlık alanında yapılan çalışmaları paylaştı. Erdoğan,
“Sağlık ordumuzun fedakarlığıyla, sürekli yenilerini hizmete aldığımız, kapasitelerini artırdığımız hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında destan yazdık”
ifadelerini kullandığı paylaşımda, hizmetler, aşı, şehir hastaneleri, sağlık tesisleri ve yerli solunum cihazı konularında yapılanları aktardı.


TÜM HİZMETLERİ ANLATTI

  • “Hizmetler” başlığı altında, Koronavirüs Operasyon Merkezi’nin devreye alındığını ve Bilim Kurulu’nun kurulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı başlıkta dünyadaki ilk örneklerinden biri olan 2019-nCOv hastalık rehberinin yayımlandığını, yerli tanı kitlerinin geliştirildiğini, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi’nin kurulduğunu, Hayat Eve Sığar Uygulamasının dereye alındığını ve inaktif aşıların uygulanmaya başlandığını kaydetti.

18 AŞI ÇALIŞMASI VAR

“Aşı” başlığında ise devam eden 18 ayrı aşı çalışmasının Türkiye’yi bu alanda dünyadaki sayılı ülkelerden biri haline getirdiğini belirten Erdoğan, “Çok kısa sürede 10 milyon üzerinde aşı uygulaması gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
“Şehir Hastaneleri” başlığında İstanbul Başakşehir, Konya ve Tekirdağ şehir hastanelerinin açıldığını anımsatan Erdoğan, “Sağlık Tesisleri” başlığında ise 25 yeni hastane binası ile 11 ek hastane binasının hizmete alındığını belirtti. Erdoğan, bir yıllık sürede sağlık tesisi sayısının yüzde 55, kamu hastanelerinin erişkin yoğun bakım yatak kapasitesinin yüzde 51 arttırıldığını kaydetti.
“Yerli Solunum Cihazı” başlığında ise kısa sürede yerli solunum cihazının seri üretimine geçildiğini anımsatan Erdoğan, yurt içi kullanımının yanı sıra 20 ülkeye ihracının gerçekleştiğini bildirdi.

10 MİLYARLIK TURİZM PAKETİ

  • Erdoğan ekonomi alanında yapılanlara ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan’ın paylaşımına göre, bu dönemde 828 bin esnafın 5,6 milyar liralık hazine faiz destekli kredileri ertelendi.
    İş yeri kira stopajı yüzde 20’den 10’a indirildi. Faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan, reklam, çevre temizlik vergileri, faaliyet göstermedikleri tarihler için tahsil edilmedi. 345 bin işletmenin ve 7 milyon vatandaşın finansman ihtiyacının Hazine kefaleti ile karşılanması sağlandı.
    10 milyar liralık Turizm Destek Paketi uygulanmaya konuldu.

VERGİ İNDİRİMLERİ YAPILDI

Türk Eximbank aracılığıyla kullandırılmak üzere 30 milyar liralık destek paketlerinden yararlanma imkanı getirildi.
Kredi Garanti Fonu limiti 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarılarak, teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere ve vatandaşlara finansmana erişim kolaylığı sağlandı. 44,3 milyar liralık Temel İhtiyaç Kredi Paketleri sunuldu. Yaşanan süreçte, vergi indirimleri de vatandaşların ihtiyaçlarına çare oldu.
Bu kapsamda, Kovid-19 aşılarının ithal ve tesliminde KDV oranı 2021 yılı sonuna kadar yüzde 1’e indirildi. Eğitim ve öğretim hizmetlerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü. Genel orana tabi esnaf hizmetlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e, yeme-içme, sinema, tiyatro, müze, konaklama hizmetlerinde KDV yüzde 8’den 1’e indirildi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kovid-19
#Sağlık
3 yıl önce