|

Şahlanışı durdurmak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çekerek, “Birileri hala bu toprakları çok görüyor. Türk ve Kürt’ün, Sünni ile Alevi’nin arasına uçurumlar kazmaya çalışıyor. Birileri 10 binlerce TIR silah verip, terör koridoruyla bizi sıkıştırmak istiyor. Birileri kurla, faizle bizim şahlanışımızı durdurmak istiyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 26/03/2019 Salı
Güncelleme: 03:57 - 26/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti'nin Ağrı ve Muş mitinglerinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ülkemizi bölmeye çalışanların bedelini ağır ödeyeceğini belirtti. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Belediye başkanını seçeceksin ondan sonra da burada çalışmayıp, çekip Ankara'ya gidecek. Böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygısızlıktır. Bunları yaşadık. Buradan seçilen zat gitti, bu defa da gitti Muş'a, orada da durmayacak, inşallah zaten seçimi de kazanamayacak. Seçimden sonra ordan da çekip bir başka yere gidecek. Demokrasi bu değil, halkına hizmet bu değil. Biz halkını sevenin, halkıyla beraber olmasını ve yaşamasını istiyoruz.


BUNLAR HUZURA DÜŞMAN

Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu CHP, baraj yaparsın karşı çıkar. HDP, baraja karşı çıkar. Fakat biz, bunların hiçbirini dinlemedik yolumuza devam ediyoruz. Niye? barajımız olacak ki benim vatandaşımın içme suyu, kullanma suyu olsun, sulamayı yapsın. Bunların derdi bu ülkede başka. Bunların derdi bu ülkede huzuru kaçırmak. Benim milletimin refahına, huzuruna bunlar düşman. Birlik, beraberlik istemiyor bunlar..."

HEDEFLERİ BİZE SALDIRMAK

Türkiye'nin gücü de huzur da zenginliği de birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçiyor. Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir. Her kim ezanımıza bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır.

BU DEVLET HEPİMİZİN ORTAK DEVLETİ


Kardeşlerim gelin şu oyunu da bozalım. Bu ülkede Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşürmek isteyenlerle beraber olmayın. Bizim Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman böyle bir derdimiz yok. Anlayışımız budur. Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır. Kürtçülükle de alakası yoktur. Onlara da gereken dersi, 31 Mart'ta vereceğiz. Bu devlet, hepimizin ortak devletidir.

O ZAMAN GİT ORADA YAŞA

Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu sanıyor. Kürt kardeşlerimizin iradesini, batıda götürüp CHP'ye, adı İYİ kendi karışık partiye, geçmişiyle isminden başka ilgisi kalmayan Saadet'e peşkeş çekiyor. (HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli) Bu adam Kürt değil biliyor musunuz? Ama benim Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat sağlamaya çalışıyor. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git. Orada yaşa.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

Ama bu ülkeyi 780 bin kilometrekareyi bölemeyeceksiniz. Buna gücünüz yetmez, bu millet size prim vermez. Nasıl sizi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de gömdüysek bundan sonra da ülkemizi bölmeye çalışanlar, bunun bedelini ağır ödeyecekler. Onun için de emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz. HDP'liler Kürtlerin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Diyor ki bir kadın, 'Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye dayadık.' Kadına bak. Biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'a dayadık. Farkımız bu.

  • Mertçe karşımıza çıkamıyorlar
  • Erdoğan, "Birileri hala bu toprakları çok görüyor. Türk ve Kürt’ün, Sünni ile Alevi’nin arasına uçurumlar kazmaya çalışıyor. Birileri 10 binlerce TIR silah verip, terör koridoruyla bizi sıkıştırmak istiyor. Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye’nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor. Birbirimizi Allah için sevmemizi bu terör örgütü hazmedemiyor. Birileri hala göğü delen minarelerimize, ezanımıza tahammül edemiyor. Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını Suriye’den, AP’den, Kandil’den, Pensilvanya’dan veriyorlar. Onlar bize mesajlarını piyonları aracılığı ile veriyor biz de onlara cevabımızı Muş’tan rabia ile veriyoruz. Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız” diye konuştu.
  • Dünya devi Nike fabrika kuracak
  • Ağrı'ya yapılan hizmetlerden örnekler veren ve daha büyük hizmetler getireceklerini dile getiren Erdoğan, "Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde, Ağrı'yı bölgemizin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Buradan tüm tekstilcilerimize bir mesajım var. Tekstilcilerimizi gözden çıkarmak bir yana özellikle Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerimizde ciddi teşviklerle desteklemeyi sürdüreceğiz. İnşallah şimdi uluslararası bir marka, Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. Bu, uluslararası bir marka" dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Miting
#31 Mart
#Ağrı
#Muş
5 yıl önce