|

Sahte ilaca şafak baskını

İstanbul''da gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 300 bin kutu sahte ilaç ele geçirildi. Sağlık Bakanlığı, sahte ilaçların karaciğer ve böbrek yetmezliğine neden olduğunu açıkladı.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 12/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 11/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Sahte ilaca şafak baskını
Sahte ilaca şafak baskını

İstanbul''da sahte ilaç üretip piyasaya süren şebekeye yönelik şafak baskını gerçekleştirildi. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü''nün 6 aylık çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyona Organize Suçlarla Mücadele ekipleri de destek verdi. Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz''ın talimatıyla harekete geçen polis, Bayrampaşa, Ataşehir ve Ümraniye''de 19 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Baskında polis, 53 bin kutu sahte ağrı kesici, uyuşturucu hap, cinsel gücü artırıcı hap ve ''bonzai'' kutularının da bulunduğu yaklaşık 300 bin kutu sahte ilacın yanı sıra 50 bin sahte saat ele geçirdi.

VÜCUDA BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Operasyon kapsamında aralarında şebeke lideri olduğu iddia edilen M.F.D.''nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şebekeye yönelik 6 aylık teknik ve fiziki çalışma yapan polis, şüphelilerin üretim yerlerini ve ilaçların türlerinin yanı sıra ilaçların neden olduğu yan etkilerini de tespit etti. Sağlık Bakanlığı''na bağlı ekiplerin ilaçlar üzerinde yaptığı incelemede, ilaçlarla bulunan maddelerin doz aşımıyla böbrek ve karaciğer yetmezliğine neden olduğu ortaya çıktı.


11 yıl önce