|

Sahte polisleri gerçeği yakaladı

Telefonla aradıkları masum vatandaşları, kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırdıkları belirlenen suç örgütüne yönelik 5 ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Şebekenin elebaşı Cuma A.''nın da aralarında bulunduğu 33 zanlı, gerçek polislerce gözaltına alındı.

Cihan
00:00 - 23/07/2013 Salı
Güncelleme: 22:50 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Sahte polisleri gerçeği yakaladı
Sahte polisleri gerçeği yakaladı

Kendilerini polis olarak tanıtıp masum vatandaşları dolandıran bir şebeke çökertildi. Suç örgütüne yönelik Adana, Mersin, Şanlıurfa, Hatay ile Antalya''da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 39 sahte polisi, gerçekleri kıskıvrak yakaladı. Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, terör örgütlerinin adlarını kullanıp telefonla aradıkları kişilere, kimlik veya banka hesabı bilgilerinin kullanıldığını, soruşturma için kendi verdikleri hesaba para yatırmaları gerektiğini belirterek dolandırıcılık yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. İki aydır cep telefonu ile dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir çetenin teknik ve fiziki takipler sonucu 39 kişiden para almak istediği tespit edildi.

SİM KARTLAR ELE GEÇTİ

Güvenlik güçleri, çete üyelerinin yakalanması için Adana, Mersin, Hatay, Antalya ve Şanlıurfa''da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlenen, çetenin elebaşı Cuma A.''nın da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 3 av tüfeği, 13 bin 300 lira, 36 mermi, cep telefonları, 6 sim kart ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü''nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, ''iletişim cihazlarını kullanarak örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. Çetenin 18 üyesi, polisin daha önce gerçekleştirdiği operasyonlard a tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


11 yıl önce