|

Said Nursi'nin afişine HDP engeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 12 Nisan Pazar günü Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan “Günümüz meselelerine Bediüzzaman’dan çareler” isimli panelin duyurusu için hazırlanan afiş ve pankartların şehre asılmasına izin vermedi.

Yeni Şafak
17:39 - 10/04/2015 Cuma
Güncelleme: 14:48 - 10/04/2015 Cuma
Diğer

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan “Günümüz meselelerine Bediüzzaman'dan çareler” isimli panelin duyurusu için hazırlanan afiş ve pankartların şehre asılmasına izin vermediği bildirildi. Yeni Asya gazetesinde yer alan habere göre, panelin duyurusu için çok sayıda afiş ve pankart hazırlandı ancak belediyenin asılması için yapılan başvuruları reddetti. Panelin duyurusunu yapabilmek için pankart ve afiş asabilmek için Belediyeye yapılan başvuruya verilen cevapta şu ifadeler yer aldı:



“Kentimizde son yıllarda artan görüntü kirliliği ile mücadele için Belediye Başkanlığımız tüm imkânlarını seferber etmiş ve bu doğrultuda bazı sınırlamalar getirmiştir. Bu nedenle 17.03.2015 tarih ve 43 nolu 'İlan, Reklam, Tanıtım ve Tabela Yönetmeliği'ne istinaden pankart asma talebinize izin verilmeyeceği hususunda, gereğini bilgilerinize rica ederim.”

#Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
#Günümüz meselelerine Bediüzzaman
#Yeni Asya Gazetesi
9 yıl önce