|

Sakın şehit olmadan gelmeyin!

Cuntacı askerlere karşı koymak için 15 Temmuz gecesi köprüye koşan iki kardeş Fatih ve Enes Koca, annelerinin sözleriyle cesaret buldu. Anne Koca oğullarına, “Sakın şehit olmadan gelmeyin. Sizi mehter marşıyla defnedeceğim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:59 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Fatih Koca ve kardeşi Enes Koca, 15 Temmuz gecesi vatan mücadelesi veren iki kardeş. Koca ailesi, büyük bir tehditle karşı karşıya kalmışken nasıl korkmadan canını ortaya koyarak ön saflarda yer aldıklarını Yeni Şafak'a anlattı. Fatih Koca, “Kardeşimle beraber yola çıktıktan sonra Kısıklı'ya, daha sonra da şimdiki adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittik” dedi. HGS gişelerine koşarken yanında birinin vurulduğunu söyleyen Enes Koca, “O anki atmosfer çok farklıydı. Yanında biri yaralanıyor, onu taşıyorsun daha sonra ise daha fazla ileriye gitmek için tekrar koşuyorsun” şeklinde konuştu.



BU ŞER ÜMMETİN DİRİLİŞİNE VESİLE OLDU


Yaşananları tekrar hatırlamak için kardeşleriyle olay yerine tekrar gittiğini söyleyen Fatih Koca, “O kadar büyük bir tehditle karşı karşıya kalmışken nasıl korkmadan ön saflara atladığımıza şimdi anlam vermekte zorlanıyorum. Söz konusu vatan olduğunda her şey yapılabiliyormuş. Bu şer yeni bir hayra, ümmetin dirilişine vesile oldu” dedi.



ANNEM BANA DA KARDEŞİME DE GÜÇ VERDİ


Tankın ateş etmesi sonucu kardeşine uzun bir süre ulaşamadığı için şehit olduğunu düşünen Fatih Koca şöyle konuştu: “Annemi arayarak 'Tank Enes'in bulunduğu yere ateş etti, Enes'e ulaşamıyoruz, şehit oldu galiba' dedim. Annem ise 'Siz de sakın şehit olmadan gelmeyin. Sizi mehter marşıyla defnedeceğim' dedi. Bu söz hem bana hem de daha sonra ulaştığım kardeşim Enes'e güç verdi.”


#Enes Koca
#Fatih Koca
8 yıl önce