|

Saldırı planını önceden anlatmış

Adliye önünde Can Dündar'a saldıran Murat Şahin'in, eylem planını önceden anlattığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin, olayda gözcülük yaptığı, diğerinin ise kullanılan tabancayı temin ettiği iddia ediliyor. Sorgulanan Şahin ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 22:49 - 7/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Çağlayan Adliyesi önünde Can Dündar'a düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişilerin, olayı gerçekleştiren Murat Şahin'in eylem planını önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü. Şüphelilerden birinin, saldırı sırasında cep telefonunun adliye çevresinde sinyal verdiği belirlenirken olayda gözcülük yaptığı iddiası üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Diğer şüphelininse Murat Şahin'in olayda kullandığı Baretta marka 9 mm çapındaki tabancayı temin ettiği şüphesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.



İFADESİNİ TEKRARLADI


Soruşturmayı derinleştiren polis, Şahin'in Gaziosmanpaşa'daki evinden, olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. Kayıtlar şüphelinin olay günü sabah saat 9.00'da adliye çevresinde bulunduğunu ortaya koydu. Ayrıca Şahin'in cep telefonu kayıtları da incelemeye alındı. Saldırganın profilini ortaya çıkarabilmek için eşi ve çocuğunun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin bilgisine başvuruldu. Öte yandan olayda kullanılan ruhsatsız silah, balistik ve kriminal incelemeye gönderildi.



OLAYDAN ÖNCE KİRASINI ÖDEDİ


Şüphelinin sorgusunda "Kimseden emir almadığını, olayı kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini ve Can Dündar'ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini" söylediği, "Dündar'ı sevmediğini, sadece bireysel olarak ders vermek amaçlı böyle bir eylem gerçekleştirdiğini" tekrarladığı öğrenildi. Komşuları ise Şahin'in belirli bir işi olmadığını ve sürekli at yarışı oynadığını iddia etti. Olay günü üzerinde takım elbise olan şüphelinin sabah saatlerinde cumaya gideceğim diyerek evden ayrıldığı söylendi. Uzun süredir ev kirasını ödemediği iddia edilen şüphelinin, olaydan bir gün önce birikmiş kira borcunu ödediği öne sürüldü. Bu iddia üzerine şüphelinin saldırıyı para karşılığı yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.


#Can Dündar
#Murat ŞahinMurat Şahin
#Çağlayan Adliyesi
8 yıl önce