|

Salı günü BM’de konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın çıkacağı 4 günlük ABD ziyaretinin ayrıntıları netleşti. Erdoğan hem BM Genel Kurulu’nda hem de ikili temaslarında İdlib ve Fırat’ın doğusuna ilişkin mesajlar verecek.

Fazlı Şahan
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:12 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan BM Genel Kurulu’nun ilk günü olan 25 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek
Erdoğan BM Genel Kurulu’nun ilk günü olan 25 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek

Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 23-27 Eylül tarihlerinde ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan BM Genel Kurulu’nun ilk günü olan 25 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek. Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Erdoğan ayrıca ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri ile de biraraya gelecek. Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda vereceği mesajların başında Suriye konusunun gelmesi bekleniyor. Erdoğan’ın Suriye’yle ilgili önceliği ise İdlib olacak. Türkiye’nin girişimleri sonucunda, İdlib’e yönelik yeni bir saldırının önüne geçilmesi, milyonlarca sivilin hayatlarının kurtarılmasına dönük adımlar Erdoğan tarafından dünya liderlerine anlatılacak.

FIRAT’IN DOĞUSUNA DİKKAT ÇEKECEK

Erdoğan konuşmasında Suriye’de terör örgütlerine karşı ortak mücadelenin önemine de değinecek. Suriye’nin geleceği konusunda en büyük tehlikeyi terör örgütü PYD/YPG’nin oluşturduğu hatırlatılacak. ABD başta olmak üzere terör örgütleri ile birlikte hareket eden ülkelere bu politikalarından vazgeçmeleri yinelenecek. Erdoğan, ekonomide yaşanan küresel krizler başta olmak üzere, yaptırım, adaletsizlik, eşitsizlik ve çözüm yolları konusunda önemli mesajlar verecek. Özellikle Türkiye’nin izlediği bölgesel diplomasi ve küresel barış diplomasisine de vurgu yapacak.

#Başkan Erdoğan
#Birleşmiş Milletler
6 yıl önce