|

Şapkalı darbeciden pişkin savunma

15 Temmuz gecesi Kara Kuvvetleri temsilcisi olarak Akıncı Üssü’ne giderek darbe girişimini yöneten cuntacı Bilal Akyüz de diğer sanıklar gibi mahkemede kıvırdı. Akıncı’ya terörle mücadele için gittiğini ileri süren Akyüz’e neden şapka ile kamufle olduğunun sorulması üzerine “Özel bir nedeni yok” dedi. Akyüz, üsse gitmesi talimatını kimin verdiğini hatırlamadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Şapkalı darbeciden pişkin savunma
Şapkalı darbeciden pişkin savunma

15Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin teröristbaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 486 sanığın yargılandığı davanın dokuzuncu celsesi dün görüldü. Sincan Kapalı Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılan yargılamada savunma yapan eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün “Terörle Mücadele Harekatı kapsamında Akıncı’ya gittim” yalanı çapraz sorguda çürütüldü. Kara Kuvvetleri tarafından görevli olarak Akıncı Üssü’ne gönderildiğini iddia eden cuntacı, görevi kimin verdiği sorusunu ise “hatırlamıyorum” diyerek geçirtirdi.

KURYE GÖREVİ GETİRDİ

Sanık, görevin kurye aracılığıyla sözlü olarak tebliğ edildiği yalanına sarıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sanığın hangi filoya gideceğine ilişkin bilgi vermediğini belirttiğini, ama olayların merkezi olan 143. Filo’ya gittiğini hatırlattı. Aydın’ın “Bu ilginç değil mi?” diye sorması üzerine sanık Akyüz, nizamiyedekilerin “böyle bir harekat olacak 143. Filo olabilir” dediğini ve kendisinin de oraya gittiğini iddia etti. Aydın da daha sonra “Nizamiyedekilerin iddia ettiğiniz harekatı bilmemesi normal mi?” diye sordu. Yalanı ortaya çıkan sanık, sadece “Normal değil tabi” diyebildi.


AKYÜZ DE İSİM HAFIZASINI YİTİRDİ

Akıncı Üssü’nde kendisine verilen 4 telsizi Polatlı’da kullanılmak üzere dışarıda buluştuğu darbeci Yarbay Albdulkerim Ceyhan’a teslim eden sanık Akyüz, buna ilişkin soruyu ise “Yardım istediler, ben de yardım ettim” diyerek geçiştirdi. Ceyhan’ın yanındayken birisinin kendisini aradığını ve “Harekat erkene alındı acil gel” dediğini, bunun üzerine tekrar Akıncı’ya gittiğini anlatan sanık Akyüz, kendisini kimin aradığını sorulması üzerine “Hatırlamıyorum” diyerek isim vermekten kaçındı.

İRTİBAT LİSTESİNİ MASANIN ÜZERİNDE BULMUŞ!

15 Temmuz gecesi Kara Kuvvetleri temsilcisi olarak Hava Kuvvetleri’nin içine sızmış darbecilerle irtibatı sağlamak için Akıncı Üssü’nde bulunan Akyüz’e Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nin söylemesi üzerine yemekhanede masanın üzerinde bulduğunu iddia ettiği irtibat listesi soruldu. “Masanın üzerinde bulduğunuz irtibat listesinin size ait olduğunu, sizin aramınız gerektiğini nerden çıkardınız?” şeklindeki soruya Akyüz, “Oradaki birliklerin Kara Kuvvetleri birlikleriydi” yalanına sığındı. 

  • Takke düştü kel göründü
  • Duruşma sırasında sanığa Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri gösterildi. Sanık Akyüz’ün kamufle olmak için üsse şapka takarak geldiği ve bina içerisinde de bu şekilde dolaştığı görüldü. Şapkasız fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu kabul eden darbeci, şapkalı fotoğrafları için ise “muhtemelen benim” diyerek kıvırdı. Müşteki avukatının, “Şapka takmanızın özel bir nedeni var mıydı?” yönündeki sorusuna sanık, “O gün hava çok güneşliydi” bahanesini uydurdu. Avukatın “İçeride niye taktınız?” sorusuna ise, “Özel bir anlamı yoktu” diyebildi.
Alaycı sözleri büyük tepkiye neden oldu

Sanık Akyüz’ün bir müşteki avukatına verdiği cevap duruşmayı izleyen şehit yakınları ve gazileri öfkelendirdi. Aracında FETÖ’nün kitabı bulunmasına rağmen teröristbaşının kitaplarını okumadığını ve FETÖ’cü olmadığını iddia eden sanığa bir avukat, “Bir gemide 1 masum, 9 cani bulunsa o gemi batırılmaz’ örneği Fetullah Gülen’in kitabında açıkça zikredilmektedir. Dolayısıyla Fetullah Gülen’in kitabını okumayan bir insanın bu örneği vermesi mümkün değildir. Bunu nasıl açıklayacaksınız?” sorusunu yöneltti. Pişkin darbecinin bu soruya “Size ha-ha-ha diye gülüyorum” yanıtını vermesi üzerine duruşma salonunda tansiyon yükseldi. Şehit yakınları ve gaziler, sanığı yuhaladı. Bu sırada salonda bulunan sanıkların da alkışlaması üzerine gerilim daha da arttı. Şehit yakınları ve gazilerin öfkesi uzun süre devam etti.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Bilal Akyüz
7 yıl önce