|

Saral: DHKP-C'nin hedefi Alevi kardeşlerimiz

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "DHKP-C'nin öncelikli hedefi özellikle doğuda yaşayan ve CHP'ye oy veren Alevi kardeşlerimizi Berkin Elvan üzerinden manipüle ederek HDP ile devlet düşmanlığı paydasında buluşturup, HDP'ye oy vermelerini sağlamaktır" dedi.

Yeni Şafak
10:12 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 07:21 - 5/04/2015 Pazar
IHA

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyede rehin alınarak hunharca katledilmesinin Berkin Elvan üzerinden Aleviler'in devlet aleyhine provake edilme hamlesi olduğunu belirterek, "Seçim takvimine girildiği bir süreçte tabiri caizse Berkin Elvan'ı mezardan çıkararak yeniden öldüren ve istismar eden DHKP-C'nin öncelikli hedefi özellikle doğuda yaşayan ve CHP'ye oy veren Alevi kardeşlerimizi Berkin Elvan üzerinden manipüle ederek HDP ile devlet düşmanlığı paydasında buluşturup, HDP'ye oy vermelerini sağlamaktır" ifadesini kullandı.



Sosyal doku üzerinde matematik yapan bir üst akıl olduğunu kaydeden Saral, "Belli ki kukla oynatıcıları HDP'nin barajı aşması için her türlü yolu deneme niyetindedir. Bir zamanlar üçüncü köprüye verilen isme itiraz eden Selahattin Demirtaş'ın kapı kapı dolaşıp gösterdiği mucizeye Alevi kardeşlerimizden caize arayışı da bu sebepledir. Bugün DHKP-C'nin hunharca işlediği cinayete vicdani her türlü melekesini inkar ederek yarım ağız da olsa sahip çıkan HDP, üst aklın talimatıyla hareket etmektedir. Hiçbir seçime oy sandığı ile gitmeyen ve her seçimde silah ve cephane sandığı ile katılan şantaj çerçisi HDP adına bu seçimde kukla oynatıcılar DHKP-C silahını kiralamışlardır. Bu kuklalar irfan sahibi bir milletin lanet dolu nazarlarıyla mahkum edilmiştir" dedi.

#AK Parti İstanbul Milletvekili Saral
#Berkin Elvan
#Savcı Mehmet Selim Kiraz
#Berkin Elvan soruşturması
#DHKP-C
#HDP
#Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C terörü Berkin Elvan
#DHKP-C OPERASYONU
9 yıl önce