|

Sayıştay'a 7 üye seçilecek

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için seçim yapılacak, bazı uluslararası anlaşmalarla İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı yasalaşacak.

Yeni Şafak
16:28 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 13:32 - 3/04/2015 Cuma
AA

AK Parti, Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için bugün seçim yapılması ve 10 uluslararası anlaşmanın gündemin ön sırasına alınmasını grup önerisi olarak Genel Kurula getirdi.



AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, Sayıştay seçimi ve uluslararası anlaşmalardan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerini bugün tamamlayacaklarını söyledi. Tasarı üzerinde iktidar ve muhalefetin ciddi ve yoğun emek harcadığını ifade eden Kubat, muhalefete teşekkür etti. Kubat, "Bugün inşallah bunu kanunlaştırdıktan sonra çalışmaların akıbetini ilerleyen saatlerde göreceğiz" dedi.



"Bütün avukatları nasıl suçlu ilan edebiliriz?"


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu üzerindeki çalışmalarda emekçilerin en sağlıklı ortamda, dünya standartları çerçevesinde çalışma koşullarına kavuşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.



"Türkiye artık maden kazalarında hayatını kaybedenlerle anılmasın" diyen Gök, çalışma hayatıyla ilgili birinci sınıf düzenlemeler neyse onun yapılması gerektiğini dile getirdi.



İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör eylemine de değinen Gök, "Teröristlerin avukat cübbesini kolunda tutarak adliyeye girmesinden yola çıkarak, tüm Türkiye'de avukatlara ölçüsüz hiçbir kalıba sığmayacak uygulama yapılıyor. Terörist, avukat kıyafeti, yargıç kıyafeti, polis kıyafeti giyebilir. Buradan yola çıkarak, bütün avukatları nasıl suçlu ilan edebiliriz?" diye konuştu.



Avukatlara yönelik uygulamayı kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Gök, "İstihbarat güçleri ne işe yarar? Kılığını değiştirmiş teröristi istihbarat ayırt edecek. Çözüm siyasallaşmamış istihbarat teşkilatıdır. Valiler, kaymakamlar, güvenlik birimleri siyasallaşmasa bu sorunlar çözülür" dedi.



İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde Raşit Tükel'in en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci olan Mahmut Ak'ı seçtiğini anımsatan Gök, "Milli iradeye saygıysa, işte size irade. Milli irade sizler için geçerli olacak, başkası aldığında olmayacak öyle mi? AKP'nin samimiyetsizliğini görüyoruz" diye konuştu.



HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "parlamenter sistemin bekleme odasına alındığı" yönündeki açıklamalarının Meclis'in çalışmalarını değersizleştirdiğini savundu.



Bunun sakıncalı algı yarattığını ifade eden Baluken, "Rafta bekletilen sistemin Meclisi olarak çalışıyoruz" dedi.



Avukatların adliye kapısında polis tarafından darp edildiğini dile getiren Baluken, özgürlük alanının kısıtlandığını savundu.



CHP'nin, Vakıflar Bankası emeklilerinin, bankanın sandığının SGK'ya devredilmesi ve yüksek prim ödemelerine rağmen SSK emeklileriyle aynı maaşı almalarının mağduriyete neden olduğu gerekçesiyle, bu konuda verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi.

#TBMM Genel Kurulu
#AK Parti grup önerisi
#İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı
#Sayıştay üye seçimi
9 yıl önce