|

Seçim ittifakını konuşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 16.00’da MHP lideri Bahçeli’yle bir araya geliyor. Erdoğan toplantının gündemini, “Seçim ittifakını masaya yatırma fırsatı bulacağız. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bu tabanların da beklentisidir diye düşünüyorum” sözleriyle açıkladı.

Tarık Bakıcı ve
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:11 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MHP lideri Bahçeli ile seçim ittifakını ele alacaklarını söyledi. Erdoğan, “Seçim ittifakıyla ilgili konuyu masaya yatırma fırsatı bulacağız. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bu, bana göre tabanların da beklentisidir diye düşünüyorum” dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısının ardından milletvekilleriyle yaklaşık 1,5 saat görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bugün saat 16.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşme hatırlatılarak, "Görüşme sonrası yerelde yeniden Cumhur İttifakı gündeme gelir mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Cumhur İttifakı konusunda her iki tarafın açıklamalarını zaten duyuyorsunuz. O konuda herhangi bir sorun yok. Seçim ittifakıyla ilgili konuyu da öyle zannediyorum ki her iki lider şöyle bir masaya yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, ne yapılabilir, bunları aramızda görüşeceğiz. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bu, bana göre tabanların da beklentisidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ADAYLAR CUMARTESİ

"Temayül yoklaması sonrası özellikle Ankara ve İstanbul için karar verildi mi? İsimler belli mi?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, Ankara ve İstanbul ile ilgili temayülde çıkan neticelerin henüz önüne gelmediğini, sonuçları yalnızca Genel Başkan yardımcıları Ali İhsan Yavuz ile Mehmet Özhaseki'nin bildiğini belirtti.

Erdoğan, çalışmalarını bu akşamdan (dün akşam) itibaren Genel Merkez'de yapacaklarını aktararak, "Bu çalışmalarla birlikte önce büyükşehirler olmak üzere tüm illeri göreceğiz. Bugün (dün), yarın (bugün), perşembe, üç gün yoğun bir çalışmam var" diye konuştu. Adayların ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumartesi olabilir, ilk takvim" karşılığını verdi.

FAİZDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Erdoğan, yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanmanın ardından son iki ayda Türk Lirası’nın yüzde 20'ye yakın değer kazandığı hatırlatılarak, "Sizin faizlerle ilgili duruşunuzu biliyoruz. Gelinen noktada bu konuda söyleyecekleriniz var mı?" sorusu üzerine, "Görüldüğü gibi faizlerde düşüşler devam ediyor. Faizlerdeki düşüşün de olumlu yansımasını görüyoruz" dedi.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, piyasaları kontrol altına alma gayretini tüm ekipleriyle devam ettirdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Bazı suiistimaller var. Özellikle stokçular, şunlar bunlar... Bunların üzerine bakanlıklarımız kararlılıkla gidiyor. Birçok depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak... Bunların bedelini ödeyecekler.

STOKÇULARI AFFETMEYECEĞİZ

Öbür tarafta havlu kağıttı, taharet kağıtlarıydı, vesaire bunlarla ilgili birçok depolama, stok çalışmaları, buna benzer ne varsa hepsinin üzerine gideceğiz. Bu konuda bakanlıklarımız yoğun bir çalışma içindeler. Bu stokçulara da aynen ben de söylüyorum; bu yaptığınız stoklarla sizi affetmeyeceğiz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa cezai müeyyideler, para, öbür taraftan diğer yönleriyle bu konuyu da kovalayacağız."

Neden rahatsız oluyor

Erdoğan, "Gezi olaylarında bu olayları yapanların finansörü konumundaki şu anda cezaevinde olan bu kişiyle iltisaklı birçok malum kişi akademisyenler de var, gözaltına alındı. Batı'dan ve malum çevrelerden açıklamalar yapılıyor. Dünyada bu işlerin finansörü durumunda olan kişiler olduğu gibi, Türkiye'de de finansörü olan kişiler var. Şimdi, bu kişiler içeri alınınca neden rahatsız oluyor? Kendi ülkenizde benzer şeyler olduğu zaman feryat figan, Türkiye'de olunca ‘akademisyenlerin finansörüdür, bunlara her türlü desteği veren kişidir’. Gidin siz bunları bizim külahımıza anlatın. Gündemlerinde hâlâ ‘Biz Türkiye'yi nasıl karıştırırız?’ bu var. Ülkemizi karıştıramayacaksınız, bölemeyeceksiniz bunu böyle bilin" dedi.


Yolunu şaşıranı tasfiye edeceğiz

Yaklaşık 11 milyon üyesi olan, 24 Haziran seçimlerinde 26 milyon 330 bin oy almış bir partide hiç kimsenin "ben" deme hakkının bulunmadığını belirten Erdoğan, "Biz enaniyetten Allah'a sığınan bir medeniyetin mensuplarız. Bunun için AK Parti 'ben' partisi değil, 'biz' partisidir, bu da böyle bilinmelidir" dedi. Erdoğan, kendisini 'biz' kavramı içerisinde hisseden herkese AK Parti'de düşecek bir görevin mutlaka olacağının altını çizerek, bireysel olarak gaflete düşme, yanlışa sapma iradesinin kişiye ait olduğunu belirtti. Erdoğan, "AK Parti davasının neferi olarak böyle bir lüksünüz kesinlikle yoktur. Üzerinde en küçük bir şaibe olan, kimseden ikaz beklemeden kapının dışına çıkmalıdır. Gönül yapmak yerine gönül kıran da yanlış yerde olduğunu bilmelidir. Kendisi çevresine dert olan, milletin derdine nasıl derman olacak? AK Parti teşkilatlarının kendilerini bu zaviyelerden gözden geçirmelerini istiyorum. Milletimizin hizmetkârlığına talip olduğumuz bu yolda çalışacağız. Noksanlarımız varsa tamamlayacağız. Yanlışlarımız varsa düzelteceğiz, yolunu şaşıran varsa tasfiye edeceğiz" dedi.

AK Partili olamamış demektir

Erdoğan, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, partisindeki adaylık sürecine ilişkin konuştu. Genel başkanından mahalle ve köy temsilcilerine kadar AK Parti kadroları için siyasetin her kademesinin hizmet vasıtası olduğunu vurgulayan Erdoğan, seçim dönemlerindeki adaylık mücadelesi sürecinin de bu hizmeti kimin daha iyi yapacağı yarışı ve takdirinden ibaret olduğunun altını çizdi. Aday belli olduğunda, diğer herkesin o adayın yanında saf tuttuğunu ve seçim gününe kadar tıpkı kendisi aday olmuş gibi canla başla çalıştığını anlatan Erdoğan, “Her kim ki ‘ben aday gösterilmedim’ diyerek partimize sırtını dönüyor hatta gidip kendine başka mecralar arıyorsa o kişi zaten hiçbir zaman AK Parti’li olamamış demektir. Her kim ki aynı şekilde ‘benim istediğim kişi aday gösterilmedi’ diye benzer tavırlara giriyorsa, zaten yanlış yerdedir. Veya ben niye ‘şuradan aday gösterilmedim de buradan gösterildim’ diyorsa o da kusura bakmasın önce bir nefis muhasebesine kendisini çeksin” dedi.

  • AİHM’in kararı bizi bağlamaz
  • AİHM'in (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesiyle ile ilgili kararının sorulması üzerine Erdoğan, "AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM'in bugüne kadar biliyorsunuz terör örgütüyle ilgili verdiği birçok karar var. Hepsi de aleyhedir. Onun karşılığında bizim de yapabileceğimiz birçok şeyler vardır. Biz karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz. Terörü gelip de Türkiye'de dizginleyen hiçbir zaman AİHM olmadı. Terör devam etti. Yine aynı şekilde şu anda terör devam ediyor. Faturasını, bedelini ödeyen Türk halkı" değerlendirmesinde bulundu.
#AK Parti
#MHP
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce