|

Şehidi 6 kız kardeşi böyle uğurladı

Şırnak'ın Uludere ilçesi 'Habur 2' noktası mevkiinde PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu şehit olan piyade er Bayram Kavcı, Ankara'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Yeni Şafak
15:42 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 11/08/2016 Perşembe
DHA
Şehit piyade er Bayram Kavcı'yı kız kardeşleri asker selamıyla uğurladı.
Şehit piyade er Bayram Kavcı'yı kız kardeşleri asker selamıyla uğurladı.

Ankara Kocatepe Camisinde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazında şehit Kavcının babası İzzet, annesi Gülseren, kızkardeşleri Sultan, Tuğba, Narime, Eda, Tuğçe ve Döndü hazır bulunarak taziyeleri kabul etti.



Törene ayrıca Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Türkiye'yi ziyaret eden Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim Bin Shaheen Al Ghanim de törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarla birlikte geldi. Törene kuvvet komutanları da katıldı.



Teskeresine 3 ay kala şehit olan ve 7 kardeşten tek erkek olan şehit er Bayram Kavcı'nın kardeşlerinden bazıları asker şapkası giyerek cenaze törenine katıldı. Şehit Kavcının Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında götürülürken şehidin 6 kız kardeşi ve annesi asker selamı verip, "Dik durun ağlamak yok" dedikten sonra tekbir getirip 'Çorumdan vatana bir asker daha', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya Allah Bismillah Allahu ekber' sloganlarıyla uğurladı.



Şehit Bayram Kavcı Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.




#Bayram Kavcı
#Habur
#Şırnak
#Uludere
8 yıl önce