|

Şehidin oğlu görenleri duygulandırdı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Yavaş, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Şaban Miraç'ın zaman zaman oyun oynaması, görenleri duygulandırdı.

Yeni Şafak
15:27 - 6/04/2016 الأربعاء
Güncelleme: 12:34 - 6/04/2016 الأربعاء
AA

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Yaşar Yavaş, son yolculuğuna uğurlandı.



Şehit polis memuru 43 yaşındaki Yavaş için Kocatepe Camisi'nde öğlen namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.



Törende taziyeleri, şehidin eşi Halime, annesi Necla, babası Şaban Yavaş kabul etti. Cenaze törenine, şehidin kardeşleri, yakınları ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Emrullah İşler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celaleddin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin özel harekatçı ve diğer meslektaşları ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Törende, şehidin eşinin 7 aylık bebeği Muhammed Yusuf ile güçlükle ayakta dururken, şehidin babasının ise tekerlekli sandalye ile camiye getirildi. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Şaban Miraç'ın zaman zaman oyun oynaması, görenleri duygulandırdı.



Şehidin oğulları Şaban Miraç ve 8 yaşındaki oğlu Beka Sıraç, üzerilerindeki ay yıldızlı kırmızı tişörtleri ile babalarının cenaze namazına katıldı.



Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Yavaş'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu, bir süre polis tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.




Cenaze arabasının geçişi sırasında törene katılanlar, şehit Yavaş'ın naaşına karşı selam durdu.



Evli ve 3 çocuk babası Yavaş'ın cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.



Silopi'de devriye görevi yapan polis aracına teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda ağır yaralanan polis memuru Yavaş, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

#Şehit polis memuru Yaşar Yavaş
#Şehit polis memuru Yaşar Yavaş (43) için Kocatepe Camii'nde
#Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensupları
٪d سنوات قبل