|

Şehirde bekçi kırsalda korucu

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi ve son dönemde artan PKK teröründen sonra yeniden yapılanmaya gidilen Emniyet, TSK ve istihbarattaki çalışmalara ek olarak 'bekçi' ve 'korucularla' ilgili de yeni düzenlemeler yapılıyor. Şehirlerdeki bekçilerin ve kırsaldaki korucuların sayısı arttırılırken her iki grubun da sorumluluk alanları genişletilip, rolleri güçlendirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:19 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Çalışma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordinasyonunda yürütülüyor. Önümüzdeki süreçte, illerin ihtiyacına göre belirlenecek sayıda binlerce bekçi alınacak. Yeni konseptle, şehirlerde 'bekçiler', köylerde 'korucular' güvenlik ve asayişin sağlanmasına destek olacak. 'Çarşı ve mahalle bekçi teşkilatı' en büyük mülki amir emrinde, 'silahlı' olarak oluşturulacak. Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerde alımlar başladı. Emniyet teşkilatı olan yerlerde bekçibaşılar, polisin ilçelerdeki en büyük amirine bağlı görev yapacak.



30 YAŞINI GEÇMEMİŞLER


Bekçilerin alımı için standartlar da belirlendi. Buna göre 'çarşı ve mahalle bekçisi' olacakların en az ilkokulu bitirmiş olmaları gerekiyor. Askerliğini yapan ve 30 yaşını geçmemiş kişiler bu görevi üstlenecek. Yapılacak sınavı geçenler 2 yıl bekçi adayı olarak çalışacak ve düzenlenen kursu bitirdikten sonra valilikçe asaleten tayinleri yapılacak.



SAYILARI ARTIYOR


Doğu ve Güneydoğu'daki köylerde ve bazı yerleşim birimlerinde görev yapan geçici köy korucularının sayısı da artırılacak. Korucuların, son yayınlanan KHK'lerle görev alanları genişletildi. Gerektiğinde vali veya kaymakam onayıyla, geçici ve süresi belirli olarak köy hudutları dışına çıkabilecek, görev yerleri değiştirilebilecek.


#FETÖ
#PKK
#Korucular
8 yıl önce