|

Şehit ailelerine ve gazilere madalya

Fatma Betül Sayan Kaya, FETÖ'cü askerlerin kanlı darbe girişimi sırasında şehit olanların ailelerine, yaralananların da kendilerine madalya verileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:11 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuk olduğu bir TV kanalında 15 Temmuz sonrası atılacak adımlara dair bilgiler verdi. Kanlı kalkışma sonrasında gazi olanların kendilerinden 'Gazilik Madalyası' istediklerini dile getiren Kaya "Bir gazimiz kendisine gazilik madalyası verilmesini istediğini belirterek, 'bu benim gelecekte çocuklarıma bırakacağım en büyük şereftir' dedi. Dedesi de Kurtuluş Savaşı'nda gazi olmuş ve onun bıraktığı madalyayı 'gazi torunuyum bilinciyle' taşımış hep. Şimdi de kendi çocuklarına böyle bir madalya bırakmak istiyormuş" diye konuştu.



BAKANLAR KURULU KARAR VERECEK


Bu konu hakkında zaten bir çalışmaları olduğunu belirten Kaya "Gazilere ve şehit yakınlarına Devlet Şeref Madalyası verilecek. Bu madalya Bakanlar Kurulu kararıyla veriliyor. 15 Temmuz akşamı bedenini tankların önüne siper eden, vatan için canını ortaya koyan gazilerimize ve şehit yakınlarına madalya vereceğiz. Bununla ilgili çalışmamız var. Bu bizim görevimiz” dedi. Kaya ayrıca, Boğaziçi Köprüsü'ne yakın bir noktaya da anıt yapılacağını müjdeledi.


#Fatma Betül Sayan Kaya
#Darbe girişimi
8 yıl önce