|

Şehit maaşına hacze soruşturma

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan’ın, 2009’da karıştığı bir trafik kazasından dolayı ödemeye mahkum olduğu 109 bin lira tazminat için alacaklısının şehadetinden bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz koyulmasını talep etmesi Adalet Bakanlığını harekete geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:33 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Avukat Emine Gün
Avukat Emine Gün
MUSTAFA İLHAN

Bakanlık haciz talebinde bulunan avukat Emine Gün hakkında suç duyurusunda bulundu. İlgili icra müdürlüğü çalışanları hakkında da inceleme başlatıldı.


AVUKATI YALANLADI

Avukat Emine Gün kendini savundu. Gün, şunları kaydetti: "Haciz işlemlerinin taleplerinin yenilenmesi müvekkilimizle alakalıdır. Aile daha sonra müvekkillerimle görüştü, anlaşarak dosyayı kapattılar. Arkasından ailesi Yerköy’e gelip icra müdürlüğünden dosyayı çıkarttırıp avukatlar kanalıya dosyayı kapattılar, müvekkillerim imza atıp parasını aldı." Davacı durumundaki Serkan Saçan ise avukatı yalanladı. Saçan, şöyle konuştu: "Avukat 21 aydır para alıyormuş ve bu parayı avukat kendi dosya masrafı olarak kullanıyor. Ben oradan bir kuruş bile almadım. Vekaletim avukatımda. Avukatım şehit olduğunu duyar duymaz bilgim dışında işlem başlatmış."

  • Mehmetçik Vakfı bağışını iade etti
  • Avukat Emine Gün, tepkiler üzerine davadan aldığı 18 bin liralık ücreti Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını açıkladı . Ancak vakıf bağışı kabul etmedi ve parayı Gün'e iade etti .
#Şehit
#Haciz
#Musa Özalkan
6 yıl önce