|

Şehit pilot 'yerde çalışamam' diye ayrılmış

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düşen eğitim uçağındaki iki pilot şehit olurken, şehit pilotlardan Yüzbaşı Bal'ın orduya dönüş süreci dikkati çekti. Hava izni verilmemesi üzerine 'yer görevinde çalışmam' diyerek istifa eden Bal, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından orduda yeniden göreve gelmiş.

Yeni Şafak
18:16 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 18:40 - 16/02/2018 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Çiğli/İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu için kalkan eğitim uçağı düştü. Uçak kazasında 2 pilot şehit oldu. Şehit Pilot Yüzbaşı Bal'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası orduya döndüğü öğrenildi.

Şehit pilotlardan Yüzbaşı Yunus Bal'ın Bursa'daki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit yüzbaşının, Yenişehir ilçesinde oturan annesi Cevriye ve babası İsa Bal'a şehadet haberi, Kaymakam Suat Seyitoğlu ile Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit ve diğer askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ulaşmasının ardından baba Bal, oturdukları apartmanın önünde taziye için gelenleri kabul etti. Şehidin babaevine, Türk bayrağı asıldı.

"Havada görev yapamazsın"

Hava Harp Okulundan mezun olduktan sonra burada eğitmen olarak göreve başlayan Bal'ın (37) bir süre sonra doktorların "Havada görev yapamazsın" demesi üzerine yer görevine geçmesinin uygun bulunduğu öğrenildi.

Bunun üzerine "Yer görevinde çalışmam" diyerek istifa eden Bal'ın pilot olarak bir havayolu şirketinde işe başladığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tekrar eğitmen olarak orduya çağrıldığı bildirildi.

  • İzmir'deki görevine 2 ay önce başlayan Bal'ın 5 yaşında bir kızının bulunduğu ve eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.
#Yunus Bal
#Şehit
6 yıl önce