|

Şehit başsavcının eşi Yargıtay üyesi oldu

HSK, boşta bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan şehit Başsavcı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper ile eski Ankara Başsavcısı Harun Kodalak Yargıtay’ın yeni üyeleri oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:06 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehit başsavcının eşi Yargıtay üyesi oldu
Şehit başsavcının eşi Yargıtay üyesi oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, boşta bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçim gerçekleştirdi. 780 kişilik yaz kararnamesini yayımlayan HSK, dün önemli bir gündemle toplandı. HSK Genel Kurulu, olağan toplantısında boşta bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçimini yaptı. Buna göre, eski HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Savcısı Fevzi Yıldırım, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Denizli Hakimi Hatıran Alper, İstanbul Hakimi İslam Çiçek ve Yargıtay Tetkik Hakimi Kadri Özerdoğan Yargıtay üyesi seçildi.

ALPER İLK DAVAYI AÇAN İSİMDİ

Bu isimlerden en dikkat çekeni, FETÖ’cü darbe girişimi sonrasında ilk askeri davayı açan ve örgütle mücadelede etkin rol üstlenen Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper oldu. Kurul, FETÖ’cülerin trafik kazasında şehit olmasının ardından dahi karalamaya çalıştıkları Alper’in eşini Yargıtay üyesi seçerek anlamlı bir görevlendirmeye imza atmış oldu.

KODALAK ÖRGÜTE DARBE İNDİRDİ

Yine FETÖ ile mücadele de attığı adımlarla örgüte büyük darbe indiren isimlerden birisi olan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Harun Kodalak da Yargıtay üyesi seçilen isimlerin aradında yer aldı. 17-25 Aralık sürecinin hemen ardından göreve gelen Kodalak, FETÖ’ye karşı ilk ve en kapsamlı soruşturmaları başlattı. Kodalak, 15 Temmuz’da cuntacılara karşı soruşturma başlatarak, kolluk güçlerine gözaltı talimatı veren isimdi. Yine eski Kurul döneminde önemli işlere imza atan eski HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran da üye seçildi.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI SEÇİLDİ

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı da Yargıtay’a üye olarak seçildi. İstanbul’da kritik FETÖ kararlarına imza atan Hakim İslam Çiçek yeni seçilen Yargıtay üyelerinden oldu.

#HSK
#Görevlendirme
#15 Temmuz
7 yıl önce