|

Şehitlere koştular

Bayramın ilk gününde şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Şehit aileleri ve yakınları, “Acımız dinmiyor. Ancak tesellimiz, onların şehit olmasıdır” dediler.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:15 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden şehit aileleri ve yakınları bir bayram gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı.
Mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden şehit aileleri ve yakınları bir bayram gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Şehit aileleri ve yakınlarının bayramın ilk gününde doldurduğu Ankara’daki Cebeci Askeri Şehitliği ve İstanbul’daki Edirnekapı Şehitliği’nde yine hüzün ve gözyaşı hakimdi. Mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden şehit aileleri ve yakınları bir bayram gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı.


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Ankara’da vatandaşlar da Kurban Bayramı ilk gününde yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Karşıyaka Mezarlığı içerisinde yer alan 15 Temmuz Şehitliği de şehit yakınları ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Eyüpsultan Belediyesi, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden 50 şehit için kurban kestirdi.


Acımız ilk günkü gibi

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca vahşice katledilen gençlerin ailelerinin acısı, ilk günki gibi taze. Vahşice katledilen gençlerden Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, “Acımız dün nasılsa bugün de aynı” dedi. Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak da her Kurban Bayramı’nda acılarının tazelendiğini belirtti.

Diyarbakır’daki olaylarda Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş katledilmişti.

#Yasin Börü
#Hasan Gökgöz
#Hüseyin Dakak
6 yıl önce