|

'Şehitlere oh deseydim tepki görmezdim'

Sultanbeyli'deki canlı bomba saldırısından sonra, PKK'ya sahip çıkan HDP'lilere kızarak, “Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" yorumunu yapan, Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk görev yaptığı Arel Üniversitesi'nden kovuldu. Şentürk, “Şehitler karşısında 'oh olsun' diye yazsaydım kimse tepki göstermezdi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum” dedi.

Yeni Şafak
16:20 - 12/08/2015 mercredi
Güncelleme: 16:30 - 12/08/2015 mercredi
Yeni Şafak

Son günlerde artan terör olaylarıyla birlikte asker ve polislerimizin şehit edilmesine rağmen PKK'lı teröristlere destek çıkan HDP'lilere tepki göstererek, “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" yorumunu yapan Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk okuldan kovulmuştu. Üniversitenin aldığı kararı değerlendiren Şentürk, “Şehitler karşısında 'oh olsun' diye yazsaydım kimse tepki göstermezdi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum" dedi.



Prof. Şentürk, gelen şehit haberleri karşısında duygularına hakim olamayarak, sosyal medya adresinden o mesajı paylaştığını, bunun üzerine değişik kesimlerce hedefe oturtulduğunu, üniversite yönetiminin de baskılara dayanamayarak, kendisiyle yollarını ayırdığını açıkladı. Vahdet'e konuşan Şentürk, “Her gün şehit haberi geliyor. Sultanbeyli'deki saldırıdan çok etkilendim, gücüme gitti ve sosyal medyada o mesajı paylaştım" dedi. PKK sempatizanlarının üniversite yönetimine baskı yaptığını kaydeden Şentürk “Rektör bey de sabah odasına beni çağırdı. Bu şartlarda çalışamayacaklarını söyledi. Rektör bey çok kibar hakikaten beyefendi bir insandır. Ama demek ki üniversite içerisindeki malum yapı çok bastırmış" diye konuştu.





Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum zoruma gidiyor


Prof. Şentürk, ülkemizde yüzde 10'un yüzde 90'ı bastırdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Yüzde 90'ın sesi çıkmıyor, susuyor, tepki göstermiyor. Her gün sosyal medyada görüyoruz. Şehit haberlerinden sonra yüzlerce 'oh olsun! Daha çok polis ve asker ölsün' gibi mesajlar yayınlanıyor. Eğer ben de 'oh olsun şehit sayısı daha fazla olsun' diye mesaj atsaydım. Kimse bana bir şey demezdi. Ama terör örgütü aleyhine mesaj attım diye görev yaptığım üniversitemle yollarımı ayırdılar. İşime son verildi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum. Zoruma gidiyor. Öz yurdumuzu maalesef bu hale getirdiler. Azınlık çoğunluğu susturur oldu."



Teröristi şehit ilan edip “ona layık olacağız" dedi


Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün sözlerine tepki gösterenler ise asker ve polislerimiz şehit eden PKK'lı teröristleri kutsayıp göklere çıkaran HDP'li vekillere ise destek mesajları yağdı. Polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar'ı şehit eden teröristlerden ölü ele geçirilen 2 PKK'lıdan Ali Baybariz'in cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, “Toprağa verdiğimiz her yiğidimiz ant olsun gençliğimiz kadınlarımız, bunu onur ve şeref yükü olarak taşıyacağız ve bu şehitlerimize layık olacağız" dedi.



Polis vuran teröristi hastaneye götürdü


Daha önce PKK terör örgütünün silah kuryesine eşlik eden HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bu sefer de polisle girdiği çatışmada yaralanan bir teröristi özel aracıyla hastaneye götürürken görüntülendi.



#Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk
#Arel Üniversitesi
#DP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan
#HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız
il y a 9 ans