|

Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Batman'da sabah saatlerinde meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan EYP saldırısında şehit düşen askerlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Yeni Şafak
09:00 - 5/10/2018 Cuma
Güncelleme: 09:51 - 5/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Batman'da şehit düşen askerlerimizden ailelerine haber verilenlerin isimleri açıklandı.
Batman'da şehit düşen askerlerimizden ailelerine haber verilenlerin isimleri açıklandı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, bugün saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi.

  • PKK'lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlada, 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 7 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de ağır yaralandı.

Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukurun oluştuğu görüldü.

Batman'da şehit olan askerlerimizin isimkeri ve memleketleri

Şehitlerin İzmir, Isparta, Eskişehir, Ankara, Amasya, Samsun, Balıkesir nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi.

Acı haberi ailelerine verilen şehitlerin isimleri kamuoyu ile paylaşılıyor.

Şehitlerimizin isimleri :
  • Uzman Çavuş Neşet Gök (Eskişehir)
  • Uzman Çavuş Uğur Göksu (Samsun)
  • Uzman Çavuş Ali Hekim (Antalya)
  • Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus (İzmir)
  • Uzman Çavuş Özgürcan İnce (Ankara)
  • Uzman Çavuş Okan Dinçer

Şehit Uzman Çavuş Uğur Göksü (Samsun)

  • Şehit olan askerlerden birinin Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu olduğu öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun acı haberi memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştı. Haberi alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer (Balıkesir)

Uzman Çavuş Okan Dinçer'in şehit olduğu haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsal mahallesine ulaştı.

Şehidin annesi Arife ve Babası Tezcan şehadet haberi sonrası büyük acı yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay'ı ise Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun da taziyelerini sunduğu ailenin evinin önünde 112 ekipleri hazır bekledi.

Şehit Uzman Çavuş Özgürcan İnce (Ankara)

  • 26 yaşındaki Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin acı haberi, Ankara'nın Etimusgut ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde oturan ailesinin evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan şehidin babası Ömer ve annesi Sündüz İnce, gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin anne ve babasını jandarma, polis ve sağlık ekipleri sakinleştirdi. Şehidin ailesinin oturduğu bina Türk bayraklarıyla donatılırken, Etimesgut Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu.

Şehit Uzman Çavuş Ali Ekim (Antalya)

  • Uzm.Çvş. Ali Hekim'in şehadet haberi Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan babası Hasan Hekim ile annesi Ayşe Hekim'e ulaştırıldı. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu İlçe Jandarma Komutanı Salih Demirtaş ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin şehit evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Daha 1 aylık evliydi

2 yıllık uzman çavuş olan Ali Hekim'in 1 ay önce Ayşe Hekim ile hayatını birleştirdiği ve bir kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Eşi Ayşe Hekim'in Ali Hekim ile birlikte Batman'da yaşadığı bildirildi. Ali Hekim'in cenazesinin memleketi Isparta'da toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Neşet Gök (Eskişehir)

  • Uzman Çavuş Neşet Gök'ün acı haber, şehidin Emek Mahallesi Şölen Sokak'ta oturan baba evine ulaştı. Bekar olduğu öğrenilen 25 yaşındaki şehit Neşet Gök'ün evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Turan Gök'ün belediye işçisi, annesi Nurcan Gök'ün ev hanımı olduğu öğrenildi.
  • Şehidin 19 yaşında Burak isminde ve 7 yaşında Batuhan isminde iki erkek kardeşi var. Şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök'ün ağabeyinin gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edildi.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus (İzmir)

Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un (28), İzmir'in Bergama ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini annesi Şükran Ulus (53) ve babası Yücel Ulus (54) fenalık geçirdi.

  • 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen Ömer Yiğit Ulus'un bekar olduğu öğrenildi. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un da astsubay olduğu ve İzmir'de görev yaptığı belirtildi.
#Batman
#EYP
#Şehit
6 yıl önce