|

Şehitlikte dua buluşması

Türkiye’nin pekçok ilinden Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’na gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi 3 bin kişi, önce sabah namazını kıldı ardından bölgedeki şehitlikleri gezip, dua etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2016 Pazar
Güncelleme: 01:28 - 27/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi 3 bin kişi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı ziyaretlerine, 101 yıl önce sıhhiye birliklerinin görev yaptığı Akbaş Şehitliği'nde sabah namazını kılarak başladı. Grup, daha sonra kendileri için hazırlanan çorbaları içti.



250 BİN HATİMİN DUASI


AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş, 10 yıl önce başlattıkları “250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası” kapsamında okunan hatimlerin duasını şehitlerin huzurunda yapmak için etkinliği düzenlediklerini söyledi. Büyük Zafer'in 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında geçen sene tarihi Namazgah Tabyaları'nda bir araya geldiklerini hatırlatan Savaş, “Bu yıl o yoğunluğu tarihi yarımada kaldıramadığı için 4 hafta sürecek ziyaretler cumartesi ve pazar olmak koşuluyla 8 kafile olarak gerçekleşecek. Liseli, üniversiteli gençlerimizi, hatim okuyan kardeşlerimizi, şehit dedeleri ile buluşturacağız” dedi.


#Anadolu Gençlik Derneği
#Gelibolu Yarımadası
8 yıl önce