|

Seki'nin firarı 8 ay sürdü

Uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçundan kesinleşen hapis cezası nedeniyle yaklaşık 8 aydır aranan Deniz Seki, istanbul Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı. Seki, daha önce yattığı 7,5 aylık hapis nedeniyle 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak.

Yeni Şafak
04:00 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 16/11/2014 Pazar
Yeni Şafak
Uyuşturucu ticaretine  yardım etmek suçundan kesinleşen 6 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle yaklaşık 8 aydır aranan Deniz Seki, polisin teknik takibi ve yapılan ihbar sonucu İstanbul Esenyurt’da saklandığı evde gözaltına alındı. Yurtdışına çıktığı iddiaları ortaya atılan Seki, Esenyurt Alkent 2000 Sitesi'nde yakalandı. Seki ile birlikte erkek arkadaşı Faruk Salman da gözaltına alındı. 

GECEYİ NEZARETTE GEÇİRDİ

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyeti'ne götürülen Seki, gece ilacı bitince reçete yazılması için bir ara hastaneye götürüldü. Geceyi nezeratte geçiren Seki, bugün adliyeye sevk edilecek ve yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderilecek. Daha önce 7,5 ay cezaevinde yatan Seki'nin  kalan 4 yıl 2 aylık bir cezası  bulunuyor.  Seki'nin avukatı Naim Karakaya müvekkili için infazı gereken sürenin 2,5 yıl olduğunu açıkladı. 

ÖNCE DAĞ EVİNDE SAKLANDI

Bu arada, alınan bilgiye göre Seki, hakkındaki tutuklama kararını duyunca önce Tekirdağ'daki bir dağ evine gitti, bir süre burada kaldıktan sonra  Beylikdüzü'ne giderek bir süre de orada kaldı. Seki ve arkadaşı kısa bir süre önce de Esenyurt'taki Alkent 2000 konutlarına geldi. Polis ise Seki'ye erkek arkadaşını 3 ay boyunca teknik takibe alarak ulaştı. 

7 AY CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012'de Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu. 

2009'DA TAHLİYE EDİLDİ

Dairenin kararına ise Yargıtay Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, yerel mahkemenin kararını onamıştı.  24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

YENİDEN YARGILANMA

Deniz Seki, Yargıtay tarafından cezası onandıktan sonra yazılı bir açıklama yapmış ve karara 'olağanüstü yasa yolu'yla itiraz edeceğini ve özel yetkili mahkemelerin kalkması nedeniyle de AYM'den yeniden yargılanma talep edeceğini bildirmişti. 

Topraksız Zincirlikuyu

Deniz Seki daha önce konuk olduğu programda “8 ay yattığın bir yere tekrar gitmek... Ne düşünüyorsun” sorusu üzerine “Bir daha cezaevine girersem ölürüm. Beni assınlar daha iyi. Orayı bilip gitmek ne demek biliyor musun. Kokusu burnuma geliyor konuşurken. Oranın çok pis bir kokusu var, Allah düşmanımı düşürmesin. Allah cezasını çeken herkesi tez günde kurtarsın. Canlı canlı toprağa gömmek demek. Orası topraksız Zincirlikuyu. Ben oraya gitmeyi hak edecek hiçbir şey yapmadım” ifadelerini kullanmıştı.


YUSUF DOĞAN / İSTANBUL
#deniz seki yakalandı
#deniz seki
#deniz seki uyuşturucu
9 yıl önce