|

Semin Babuna: Adnan Oktar çocuklarımı benden çaldı

Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik dün İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri de Oktar Babuna idi. Operasyonun Ankara ayağında Babuna'nın kız kardeşinin de kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmişti. Bu gelişmelerin ardından Babuna kardeşlerin annesi Semin Babuna, Oktar ile ilgili olarak "Yaptıklarının bedelini ödeyecek" dedi

Yeni Şafak
11:02 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:24 - 12/07/2018 Perşembe
Diğer
Gözaltına alınan Babuna kardeşlerin annesi operasyonun ardından ilk kez konuştu.
Gözaltına alınan Babuna kardeşlerin annesi operasyonun ardından ilk kez konuştu.

İstanbul merkezli olan ve 4 ili kapsayan Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik operasyonun yankıları devam ediyor.

Oktar'ın ve yakın çevresindekilerin gözaltına alındığı operasyonda dikkati çeken isimlerden bir ide hiç şüphesiz Oktar Babuna idi.

Türkiye, Oktar Babuna'nın adını yıllar önce kendi adına düzenlenen ilik kampanyasıyla duymuştu. Babuna, 1999 yılında kan kanseri olduğunu gazete ilanlarıyla duyurmuş, düzenlenen kampanya ile 160 bin kişiden toplanan kan ve ilik örneğinin 120 bini kaybolmuştu. Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş Babuna hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kardeşi de Ankara'da yakalandı

Adnan Oktar'ın en önemli yardımcılarından biri olduğu iddia edilen Oktar Babuna'nın kız kardeşi Hüma Babuna'nın da örgütle ilişki olduğu ortaya çıktı.

Polis ekiplerinin Ankara'da gerçekleştirdiği operasyonda lüks cipiyle kaçmaya çalışan Hüma Babuna da gözaltına alınmış ve Emniyet'e götürülmüştü.

Anne Babuna'dan ilk açıklama

  • Akşam'ın haberine göre Babuna kardeşlerin annesi Semin Babuna yaşananlardan memnun.
  • Dünkü gözaltıları ve Oktar hakkındaki iddiaları değerlendiren Semin Babuna, şunları söyledi:
  • "Adnan Oktar denilen şahıs benim çocuklarımı benden çaldı. 200’e yakın aile içinde sadece 4 aile bunlara uğraştık. İki yalancı şahitle ailelere şantaj yaptığını biliyoruz. İnsanların haklarında suç uydurup kumpaslar kurdu. Canımızı çok yaktı. Şimdi yaptığı tüm kötülüklerin bedelini ödeyecek."

#Adnan Oktar
#Babuna ailesi
#Gözaltı
6 yıl önce