|

Seri üretim 2020’de

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, milli tank Altay'ın seri üretimiyle ilgili bir gecikme olduğunu belirterek, yeni tarihi 2020 başı olarak revize etti. Canikli, tankı tümüyle yerli hale getirmek için tek sorunun motor olduğunu hatırlatarak, bu konuda da ciddi mesafe aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 11/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Canikli, modern tankın ‘motoruyla birlikte’ üretim bandında olacağını kaydetti.
Canikli, modern tankın ‘motoruyla birlikte’ üretim bandında olacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Altay Tankı Projesi’ndeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay’ın seri üretimi için ihalenin yapıldığını ve değerlendirme sürecinin işlediğini anlatan Canikli, modern tankın ‘motoruyla birlikte’ üretim bandında olacağını kaydetti.


YURT DIŞINA SATIŞI YAPILACAK

Tankın tamamının Türkiye’de üretileceğini vurgulayan Canikli, “Motor da dahil tümü seri üretim imalatına girecek. Tasarımı zaten Türkiye’de yapıldı. İki tane prototip üretildi, testler yapıldı. Şimdi, motor da dahil olmak üzere, seri ve yerli üretim olacak” dedi. Altay tankında seri üretime 2019’un ilk çeyreğinde geçileceği ve aynı yıl kullanılmaya başlanacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Canikli, “Krediyle alakalı bir miktar gecikme oldu. 2019 sonu, 2020 başı olabilecek” dedi. Canikli, Altay tankının yurt dışına satışı konusunda umutlu olduklarını söyledi.



#Altay Tankı
#Milli Sanayi
#Nurettin Canikli
6 yıl önce