|

SETA’dan AK Parti sempozyumu

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Türkiye siyasi hayatında demokratik dönemin başlamasından bu yana en fazla iktidarda kalan parti olma özelliğini taşıyan AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüyle ilgili geniş kapsamlı bir sempozyum düzenledi. Sempozyum dün Ankara Congresium'da "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" başlığı ile gerçekleştirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:13 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüyle ilgili geniş kapsamlı bir sempozyum düzenlendi.
AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüyle ilgili geniş kapsamlı bir sempozyum düzenlendi.

Siyasetin ve Devletin Dönüşümünde AK Parti” başlıklı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği birinci oturumun moderatörlüğünü SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş yaptı. Sempozyumun AK Parti dönemi dış politikasının farklı başlıklar üzerinden ele alındığı ikinci oturumu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı ve yerli ve yabancı akademisyenler kürsüye çıktı. “AK Parti Dönemde Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Kalkınma” başlıklı üçüncü oturumun açılış konuşmasını Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak yaptı.

Sempozyumun dördüncü ve son oturumunda ise AK Parti döneminde hukuk, toplum ve kültür ele alındı. Bu oturumda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açılış konuşmacısı oldu.

Sempozyumda SETA tarafından dört cilt olarak yayınlanan ve “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Dış Politika”, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Siyaset”, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Ekonomi” ve “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Toplum” başlıklı kitapların lansmanı da yapıldı.

#SETA
#AK Parti
#Sempozyum
6 yıl önce