|

Silah arkadaşları siyasi rakip

TSK’da omuz omuza görev yapan komutanlar, sandıkta birbirleriyle kıyasıya oy mücadelesine girecek. Çok sayıda asker kökenli isim, Ak Parti, CHP ve MHP’nin aday listesinde yer buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 10/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Siyasi partilerin 7 Haziran seçimleri için asker kökenli isimlere listelerinde yer vermesi, TSK'da omuz omuza görev yapan komutanların siyasette birbirlerine rakip olmasına neden oldu. AK Parti, ilk komutan vekil unvanını taşıyan ve halen milletvekili olan emekli Tümg. Şirin Ünal'ı İstanbul 2'nci Bölge 7'nci sırada yeniden aday gösterirken, CHP, Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'i İstanbul 2'nci Bölge 4'üncü sıradan aday listesine aldı. İrticayla Mücadele Eylem Planı başlıklı belgedeki ıslak imza tartışmalarıyla gündeme gelen Albay Çiçek, Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanmış ve uzun süre cezaevinde tutuklu kalmıştı. Tunceli'de ilginç bir isim var. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün liste dışı bırakılırken, Aygün'ü tehdit ettiği ve Hozat'ta fişleme yaptığı öne sürülen eski İl Jandarma Komutanı emekli Kurmay Albay Namık Dursun, MHP Tunceli aday listesine birinci sıradan girdi.



HDP LİSTEYE ALMADI


MHP'de listeye giren asker kökenli aday sayısı dört. Emekli Korg. Engin Alan listede yer almazken, “Yörük Ali Paşa” lakaplı emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Adana'da 5'inci sıradan listeye girdi. Aydın, Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezası almış ve 32 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. MHP ayrıca, Bursa'da emekli subaylardan Fikret Fidan'ı 5'inci sıradan, Yusuf Turan'ı da 11'inci sıradan aday gösterdi. HDP'ye ise emekli Astsubay Hasan Sarı ve emekli Yarbay Baturay Canatalay aday adayı başvurusunda bulundu, ancak HDP yönetimi bu iki kişiye listede yer vermedi.



#Albay Dursun
#Şirin Ünal
#Albay Çiçek
9 yıl önce