|

Şimdi gözler Balıkesir’de

İstifası istenen 6 belediye başkanından 4’ü istifa ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı. Gözler istifası beklenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevrildi. AK Parti kaynaklarına göre Uğur’un istifasının yakın zamanda olacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:12 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gözler istifası beklenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevrildi.
Gözler istifası beklenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevrildi.

AK Parti’de istifası istenen 6 belediye başkanından 4’ü istifa ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı. Gözler istifası beklenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevrildi. AK Parti kaynaklarına göre Ahmet Edip Uğur’un istifasının yakın zamanda olacağı belirtiliyor. Bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğini açıklamasının ardından yerine kimin geleceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Erdoğan, “İstişareler devam edecek. İstanbul’da da toplantılar, istişareler yapıldı” dedi.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK

İstanbul’da ‘Hayır’ oyunun çıktığı ilçe belediyelerinde değişime yönelik soruya ise, şu anda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ancak olmayacağı anlamına da gelmeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Gelişmelere göre atılacak adımlar ve kararlar vardır. Şu anda öyle bir şey yok ama olmaz diye bir şey de yok. Bütün mesele başarıya kilitlenme. Başarı için ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu. Erken seçim iddialarıyla ilgili soruya “İddiayı kim ileri sürüyorsa ispatla mükelleftir. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Yok böyle bir şey. Bizden böyle bir şey duydunuz mu? Şu anda gündemimizde yok” şeklinde cevap verdi.

4 BAŞKAN İSTİFA ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevlerinden istifa ettiler. Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek de Cumartesi istifa edeceğini duyurmuştu. İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da istifasının yakın olduğu söyleniyor.

YÜZDE 50’DEN FAZLA ALABİLMEK İÇİN

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise, “Mahalli seçimlerde 50 artı 1’i alma hedefimiz ve hayalimiz var. Bunu gerçekleştirebilmek için de belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin, partimizin tüm kademlerindeki arkadaşlarımızın, milletvekillerinin el birliği ile Niğde ve tüm Türkiye için yapılması gereken neyse onları en güzel şekilde gerçekleştirmeleridir” dedi. 


Niğde Rıfat Özkan’a emanet

Niğde Belediye Başkanlığı’na AK Parti adayı Rıfat Özkan seçildi. Faruk Akdoğan’ın istifasıyla boşalan belediye başkanlığı için Niğde Belediye Meclisinde seçim yapıldı. AK Parti’nin adayı belediye meclis üyesi Rıfat Özkan, 31 meclis üyesinin 26’sının oyunu alarak belediye başkanlığı görevine seçildi. MHP Grubu’nun aday çıkarmadığı seçimde CHP’nin adayı Fatih Doğan ise 5 oy aldı.

TEMAYÜLDE DÖRT İSİM ÖNE ÇIKMIŞTI

Niğde’de istifanın ardından AK Parti Yerel Yönetimler hemen temayül yoklamalarına başlamış, yapılan temayül sonucunda 4 isim öne çıkmıştı. Bu dört isim ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde yüz yüze görüştü. Görüşme neticesinde Meclis Üyeleri’nden Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan’da karar kılındı. Bunun üzerine AK Parti, Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde Özkan’ı aday gösterdi.

#AK Parti
#Niğde
#Balıkesir
#Ahmet Edip Uğur
#Rıfat Özkan
7 yıl önce