|

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin tutuklandı

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu, birinin de ağır yaralandığı kazaya ilişkin gözaltına alınan Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle ölüm ve yaralamaya sebep olmak" suçundan tutuklandı.

Yeni Şafak
14:54 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 17:15 - 29/01/2016 Cuma
AA

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu, birinin de ağır yaralandığı kazaya ilişkin gözaltına alınan Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle ölüm ve yaralamaya sebep olmak" suçundan tutuklandı.



Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu olan Rüzgar Çetin, Çağlayan Adliyesi'nde çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade verdi. Hakimlik, Çetin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklanmasını kararlaştırdı. Kararın ardından Çetin'in, Metris Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.



Çetin'in, ifadesinde "Orta şerit boştu. Oraya doğru manevra yapmak isterken aracım kaydı. Çok üzgünüm, çok pişmanın" dediği belirtildi.



Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi'nde şehit olmuş, diğer polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.



Karşı yönden gelen araç sürücüsünün Rüzgar Çetin olduğu anlaşılmış, Çetin gözaltına alınmıştı. Rüzgar Çetin, soruşturmayı yürüten savcılıkça Türk Ceza Kanunu'nda 15 yıla kadar hapis cezası öngörülen "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklanması istemiyle Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.



Metris'e getirildi


Rüzgar Çetin, taksirle bir kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra saat 16.00 sıralarında Metris Cezaevi'ne getirildi. Çetin, polis eşliğinde cezaevine girdi.



Çetin 2004'ten itibaren 28 trafik cezası almış


Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten itibaren 28 trafik cezası aldı. Bu cezaların 11'ini emniyet kemerini takmamaktan alan Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.



Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.



Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.










#sinan çetin
#rüzgar çetin
8 yıl önce