|

Sincan'a dev duruşma salonu

FETÖ’cü kalkışmanın ardından tutuklanan vatan hainleri, demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 28 Şubat 1997’de tankların yürütüldüğü Sincan’da yargılanacak. Darbeci askerler, kampüs içinde inşa edilecek 900 kişilik Türkiye’nin en büyük duruşma salonunda, yargıya hesap verecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 01:14 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Millet iradesine darbe vurmak isteyen FETÖ'cü askerler, tankların yürütüldüğü Sincan'da yargılanacak. Bunun için cezaevinin içine 900 kişilik Türkiye'nin en büyük duruşma salonu yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sızan, ancak sokaklara dökülen milyonlarca vatandaşın direnişi sayesinde geri atmak zorunda kalan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler başta olmak üzere çok sayıda polis, yargı mensubu ve diğer kamu görevlisi güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Şu ana kadar 8 bin civarında şüpheli gözaltına alınırken, 3 bin 400 kişi tutuklandı.



GÖZALTI ÇADIRI KURULDU


En çok gözaltı ve tutuklamanın olduğu il ise darbe girişiminin merkezi Ankara. Toplu suçlarda gözaltı süresi 4 güne kadar uzatılabiliyordu. Gözaltı sayısının fazla olması, hakim ve savcı sayısının yetersiz kalması nedeniyle soruşturma sürecinin sağlıklı yürütülmesi için bu süre arttırıldı. 3 aylık olağanüstü hal kapsamında çıkarılan ilk kanun hükmünde kararname ile söz konusu süre artık 30 gün olacak.



Ayrıca, bu kişilerin güvenli bir yerde tutulması için Sincan Kampüs Cezaevi içerisinde bulunan jandarma bölgesinde büyük bir çadır kuruldu. “Jandarma Genel Komutanlığı Gözaltı Merkezi” tabelasının asıldığı çadırın güvenliğini ise polis ve Özel Harekat timleri sağlıyor.



İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, darbecilerin Sincan'da yargılanacağını bildirmişti. Bunun için Sincan Cezaevi içinde yapılacak dev bir duruşma salonu inşa edileceği öğrenildi. Cezaevi kampüsü içinde yeri belirlenen duruşma salonun inşaatı için önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağı ifade edildi. 900 kişilik kapasiteli bu duruşma salonunun Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacak.



ÖZELLİKLE SİNCAN SEÇİLDİ


Hatırlanacağı gibi 28 Şubat postmodern darbe sürecinde Sincan'da askerler 20 tank ve 15 zırhlı araçla geçiş yapmıştı. Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen bu olayın ardından 15 Temmuz gecesi millet iradesine darbe vurmak isteyen darbecilerin yargılanacağı Sincan'ın da özellikle seçildiği kaydedildi.



#FETÖ
#Darbeciler
#Duruşma salonu
8 yıl önce