|

Sincar'a operasyon sinyali

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sincar’da ikinci bir Kandil oluşturmak isteyen PKK için gerekli müdahaleyi yapacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2017 Pazar
Güncelleme: 10:38 - 2/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PKK terör örgütüdür ve Türkiye’yi hedef almaktadır. Biz de PKK ile mücadele ediyoruz. PKK nerede olursa olsun, nereye yerleşirse yerleşsin mücadelemizi sürdüreceğiz. Şu anda Kandil’de nasıl mücadele ediyorsak, ikinci bir Kandil oluşturmak için Sincar bölgesinde de bazı yapılanmalara girdiler. Gerekli müdahaleleri de yapacağız. Mücadelemizin bir parçasıdır, nerede olursa olsun müdahale etmek” dedi.

ABD İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Çavuşoğlu, İzmir’deki temasları kapsamında Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sincar’daki PKK yapılanmasına ilişkin ABD Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü aktaran Çavuşoğlu, “Kendileri de PKK ile mücadelede özellikle Sincar bölgesinden çıkarılması ile ilgili bizlerle iş birliği yapacaklarını ve planlarının hazır olduğunu söylediler” dedi.

HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL

Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab’daki durumu değerlendiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “El Bab ele geçirildi ama her şey tam bitmiş değil, temizlik yapılıyor. Güvenliğin tam olarak sağlanması lazım. Buralar ayrıca tam olarak terörden arındırılmış güvenli bölgelerdir. Suriye’nin başka yerlerinden de insanlar geliyor. Türkiye’den de bugüne kadar 50 binden fazla Suriyeli bu bölgelere döndü.

GÜVENLİK YEREL GÜÇLERE DEVREDİLECEK

Buraların güvenliğini yerel güçlere tabii ki devretmek lazım ama bunu da hazırlamak lazım. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda el Bab’da önemli bir başarı elde edildi. Fakat bizim askerlerimiz daha oradadır. Tüm bu yapılacak çalışmaları da bizim gerçekleştirmemiz lazım.”

#​Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Sincar
#PKK
7 yıl önce