|

Sınıf geçme yönetmeliği değişiyor

Bakan Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmaya ilişkin mevzuat düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışan ve çalışmayan çocuk arasında ayrım olması gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, sınıf geçmeyle ilgili çalışmanın bitirildiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını ifade etti.

12:03 - 22/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 13:44 - 22/02/2020 Cumartesi
AA
Sınıfta kalma sistemi önümüzdeki yıl değişecek.
Sınıfta kalma sistemi önümüzdeki yıl değişecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmaya ilişkin mevzuat düzenlemesi hakkında konuştu. Okullarda sınıfta kalmanın 1999'dan beri kaldırıldığını ifade eden Bakan Ziya Selçuk, çalışan ve çalışmayan çocuk arasında ayrım olması gerektiğini söyledi.

4 işlem bilmeyen öğrenci mezun oluyordu

  • Her bir öğrencinin liseyi bitirdiğinde sahip olması gereken yeterlilikler konusunda standartlar oluşturulmasının önem taşıdığını anlatan Selçuk, bu yeterliliğe ulaşılmaması halinde, 4 işlem bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma konusunda sıkıntı yaşayan çocuğun liseden mezun olabildiğini belirtti. Ders geçmeyle ilgili 120 öğretmen, okul müdürü, il, ilçe yöneticileri ile velilerle Ankara'da bir araya geldiklerini ifade eden Selçuk, bu çalışmada, eğitim, ekonomi ve istihdam ilişkisi ile bölgesel durumlar dikkate alınarak bir çerçeve oluşturulduğunu bildirdi.

"Aritmetik ortalama en az 50 olacak"

Birdenbire kural değiştirip öğrenciler için de sorun oluşturmak istemediklerine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var.


#Milli Eğitim Bakanı Selçuk
#sınıf geçme
#sınıfta kalma
4 yıl önce
default-profile-img