|

Sınır ötesinde 19 hain etkisiz

Irak’ın kuzeyindeki Zap, Gara ve Hakurk’ta bulunan terör inlerine bomba yağdı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonda, 19 PKK’lı terörist öldürüldü. Son 15 gündür yurt içinde ve sınır ötesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin toplamı ise 6’sı elebaşı olmak üzere, 86’yı buldu.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:16 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Faraşin’e çıkan ilk vali
Faraşin’e çıkan ilk vali

Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına dönük hava harekatlarında 19 terörist etkisiz hale getirildi. TSK’dan harekatla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kuzey Irak’ta Zap, Gara ve Hakurk’a düzenlenen hava harekatı neticesinde PKK mensubu 19 silahlı terörist etkisiz hale getirilmiştir” Son dönemde yapılan hava harekatları sonucu bir çok önemli ismini kaybeden örgüt, neredeyse dağılma aşamasına geldi.

6’SI ELEBAŞIYDI

Öte yandan son 15 gün içinde Türkiye ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlarda, 6’sı elebaşı yoplam 86 terörist etkisiz hale getirldi. Operasyonlarda, 19 piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir makinalı tüfek, bir RPG-7 roket atar ile bol miktarda bu silahlara ait mühimmat, 19 el bombası, 5 telsiz, 5 kilogram amonyum nitrat, beş kilogram C-4 patlayıcı madde ve 21 kilogram tahrip kalıbı ele geçirilirken, 12 el yapımı patlayıcı imha edildi.


Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 4573 oldu.

54 ŞEHİT VERİLDİ

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit olurken, 240 asker yaralandı. TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart itibarıyla kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü, harekat kapsamında bugüne kadar 264 mayın ve bin 392 el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi.

  • Temizlik sürüyor
  • Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe- sindeki Faraşin Yaylası, “Şehit Yarbay Songül Yakut” müşterek operasyonuyla teröristlerden te- mizleniyor. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, beraberindeki üst düzey komutanlarla birlikte 2 bin 740 rakımlı Hafir Tepe’ye çıktı. 27 Ağustos’ta başlatılan operasyon hakkında bilgi alan Vali Aktaş, şunları söyledi: “Operasyonda çok sayıda terör örgütü men- subu etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mağara ve sığınak da imha edildi. Allah’a çok şükür, Faraşin Yaylamız çok büyük bir oranda terörist unsurlardan temizlendi. Bu yıl burası bölge insanına hayvancılık için açıldı.”
#Irak
#Operasyon
#Şırnak Valisi Mehmet Aktaş
6 yıl önce