|

Sırrı Süreyya'dan skandal sözler

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın yanında bulunan iki hükümlünün Silivri'ye gönderilmesine ilişkin yaptığı açıklamada haddini aşan ifadeler kullandı. Önder'in Öcalan ile ilgili "Kendi halkını ve örgütünü endişeye sevk etmek savaşa davetiye çıkarmaktır" ifadeleri tepki çekti.

Yeni Şafak
15:26 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:45 - 7/01/2016 Perşembe
AA

HDP Grup Toplantı Salonu'nda "İmralı Heyeti" olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Önder, Türkiye'de yapılan uygulamalara baktıkları zaman, "telaşlı, gergin, kızgın ve ağzını açtığında nefret saçan hükümet gerçekliği olduğunu" savundu. Önder, Türkiye'nin en can yakıcı gündeminin barış ve eşitlik olduğunu belirtti.



Öcalan'ı savundu


Önder, Silivri'ye gönderilen iki hükümlünün ailelerinin eşya gönderdikleri zaman nakilden haberlerinin olduğunu söyledi. Ailelerin ne olup bittiğinden ve can güvenliğinden endişe ettiğini ve avukatlarına ulaştıklarını vurgulayan Önder, iki hükümlü ile görüşmelerin ise engellendiğini ileri sürdü. Önder, kendilerinin de herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını belirterek, "Meclis başkanvekili ve heyet üyemiz Pervin Buldan, Adalet Bakanı ile ısrarla görüşmeye çalıştı bir gün telefonlarına çıkmadı, ikinci günün sonunda verdiği cevap ise 'rutin bir işlem' oldu" iddiasında bulundu.



Önder, Öcalan'ın yanında bulunan iki hükümlünün Silivri'ye gönderilmesine ilişkin, "Öcalan üzerinde bir tecrit geliştirmek, onun can güvenliği ve sağlık koşulları hakkında kendi halkını ve örgütünü endişeye sevk etmek savaşa davetiye çıkarmaktır" dedi.



PKK terör örgütünün şehir merkezinde kazdığı hendekleri göremeyen Önder, Öcalan üzerindeki uygulandığını iddia ettiği tecridin toplumsal barışımız ve ortak gelece

k arasında hendek kazmak anlamına geleceğini savundu. Önder, kazılan bu hendeğin daha sonra kapatılması için çok daha büyük emek ve çabayı gerektireceğini savundu.





#HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder
#TBMM Başkanvekili Pervin Buldan
#HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken
8 yıl önce