|

Siyasi dalga

Uşak'ta, 12 kişi FETÖ'den gözaltına alındı. Bunlar arasında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan'ın da bulunduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Ali Erdoğan, 1999 ve 2009 yıllarında iki kez MHP'den Uşak Belediye başkanı seçilmiş, 2001 yılında partisinden ayrılarak belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdürmüş, daha sonra 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP'de ikinci sıra milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Erdoğan, daha sonra CHP'den de istifa etmişti. Trabzon'da ise önceki gece hakim karşısına çıkarılan AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ile 7 akademisyen tutuklandı. Bıyıklıoğlu ile birlikte tutuklanan akademisyenlerin isimleri şöyle: Lokman Altun, Habip Eroğlu, Aynan Usta, Deniz Güney, Coşkun Hamzaçebi, Hüseyin Ayaz ve Bünyamin Sarı. Kırıkkale'de ise bir süre önce açığa alınan ve ardından gözaltına alınıp sorgulanan Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ile 4 emniyet mensubu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



HATAY, MARAŞ, KAYSERİ


FETÖ'nün siyasi partilere sızdığı iddia edilen üyelerine yönelik operasyonlar Hatay'da da devam etti. Yayladağı Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Ahmet Alkaç gözaltına alındı. Alkaç'ın 'FETÖ'ye üye ve destek olmak' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. FETÖ operasyonları çerçevesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde görevli 22 kişi yakalanırken, Kayseri'de ise bir süre önce kapatılan Melikşah Üniversitesi'nde görevli akademisyen ve yöneticilerin de aralarında olduğu 73 kişiden 19'u tutuklandı. Zanlılardan 54'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


#FETÖ'
#Uşak
#Ali Erdoğan
8 yıl önce