|

Skandal sözlerin ardından CHP'li vekilden yeni kepazelik!

CHP’li vekil Şenal Sarıhan, Türkiye’yi ayağa kaldıran skandal sözlerini inkara kalkıştı. PYD’ye yine ‘terör örgütü’ demeyen Sarıhan, teröristlerin hamiliğine soyundu. Mehmetçik’e kurşun sıkan PYD’liler için “Bizim çocuklarımız” diyen Sarıhan, etkisiz hale getirilen katiller için de “Şehit” deme cüreti göstermişti.

Yeni Şafak
09:51 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:56 - 21/02/2018 Çarşamba
Diğer
CHP'li vekil Şenal Sarıhan
CHP'li vekil Şenal Sarıhan

CHP’nin hafta sonu Ankara’da yapılan Kadın Kolları 13. Olağan Kongresi’ne, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın skandal açıklamaları damga vurmuştu. Kongrede konuşan Sarıhan, eli kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan ve Afrin’i işgal eden PYD/YPG’li katil sürülerine arka çıkmıştı. Mehmetçik’e kurşun sıkan PYD’liler için “Bizim çocuklarımız” diyen Sarıhan, etkisiz hale getirilen katiller için de “Şehit” deme cüreti göstermişti.

‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DEMEDİ

Güneş'in haberine göre; Sarıhan’ın kepazeliğine, tüm Türkiye’den tepki yağdı. Bunun üzerine apar topar bir açıklama yayınlayan Şenal Sarıhan, o sözlerini inkar etmeye kalkıştı. Katil sürüsü için ‘terör örgütü’ ifadesini kullanmaktan kaçınan CHP’li milletvekili, “Konuşmamda PYD-YPG’den tek bir sözcükle dahi bahsetmedim” diyerek kendini savundu. “Şehit diye ben kendi çocuklarımızı kastettim” ifadesini kullanan CHP’li Sarıhan, PKK/PYD’li teröristleri ‘başkalarının çocukları’ ilan etti. ‘Türk askeri’ ifadesini yine kullanmadı.

DEVLETİ HEDEF ALDI

Şenal Sarıhan, gerekçelerini ‘gerçek dışı’ şeklinde nitelendirerek Afrin’i teröristlerden arındırmaya yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nı itibarsızlaştırmaya kalktı, devleti suçladı.

CHP’li vekil Şenal Sarıhan, apar topar akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı.

DOSYASI KABARIK

Terör örgütlerine yakınlığıyla bilinen Sarıhan, daha önce de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askerimizi şehit eden teröristler için ‘eylemci’ ifadesini kullanmıştı. Sarıhan, Kandil’in siyasi uzantısı HDP’yle birlikte ‘katil devlet’ raporu hazırlamaya kalkışmıştı. DHKP-C’li sözde eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın cezaevinde iyi bakıldıklarını belirten AİHM’in kararını ‘skandal’ olarak nitelendiren Sarıhan, İHD Ankara Şubesi’nde açlık grevi yapan aileleri de ziyaret ederek cezaevindeki teröristlere sahip çıkmıştı. Sarıhan, örgütün yayın organlarını savunmuş, hainlerin avukatlığına soyunmuştu.

#Şenal Sarıhan
#CHP
#PKK
#PYD
6 yıl önce