|

Sokaklar artık ışıl ışıl olacak

Özellikle metruk binalar ve çevrelerinde yaşanan olayları ortadan kaldırmak için “zırhlı sokak aydınlatması projesi” hayata geçiyor. Proje kapsamında tehlike arz eden metruk yapılar yıkılacak, karanlık sokak ve caddeler aydınlatılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Zırhlı sokak aydınlatması projesi ile karanlık cadde ve sokak kalmayacak.
​Zırhlı sokak aydınlatması projesi ile karanlık cadde ve sokak kalmayacak.

Zırhlı sokak aydınlatması projesi ile karanlık cadde ve sokak kalmayacak. Metruk bina çevrelerinde yaşanan taciz olaylarını ortadan kaldırmak için aydınlatma projesi hayata geçiyor Proje kapsamında metruk yerler aydınlatılarak asayiş, uyuşturucu ve taciz olaylarının engellenmesi ve sokakların daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor.

METRUK BİNA YIKILACAK

Proje, valilikler ve belediyeler tarafından ortak belirlenen metruk yerlerin ışıl ışıl aydınlatılmasını öngörüyor. Ayrıca, asayiş sıkıntısına neden olan metruk binaların ise tek tek yıkılması amaçlanıyor. Uyuşturucu ticareti ve kullanımı, taciz olaylarının önüne geçilmesi amacıyla, 14 bin 811 metruk bina tespit edildi. Bu binalardan 6 bin 902’si yıkıldı.

OLAYLAR ÖNLENECEK

Özellikle okul çevreleri, internet ve oyun salonları, parklar, bahçeler gibi kalabalık olan yerlerde ekip sayıları arttırıldı. 762 okula güvenlik kamera sistemi kurulmasıyla, bilim yuvalarında muhtemel olaylara anında müdahale edilecek.

#İstanbul
#Uyuşturucu
6 yıl önce