|

Son 10 yılın sınavları mercek altında

ÖSYM, son 10 yılın tüm sınavlarını incelemeye aldı. ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, her sınav için olağandışılık analizinin yapılacağını, biyometrik analizle de bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğinin tespit edileceğini söyledi. Özer, "Olağandışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 02:15 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
ÖSYM Başkanı Mahmut Özer
ÖSYM Başkanı Mahmut Özer

ÖSYM, son 10 yıldaki tüm sınavları incelemeye aldı. Başkan Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yıldaki sınav sonuçlarına yönelik ayrıntılı incelemeler için Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını bildirdi. Birimin her sınavla ilgili çok sayıda farklı analizi gerçekleştireceğini belirten Özer, olağandışılık görülmesi halinde rapor hazırlanacağını söyledi.

EŞDEĞER SINAVA ÇAĞRILACAK

Özer, “Bu bağlamda her bir sınav için tüm sınav merkezlerine yönelik derinlemesine olağandışılık analizi yapılacak. Aynı zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebileceğiz. Söz konusu birim, ihbarları değerlendireceği gibi her bir adaya yönelik kapsamlı analizler yaparak olağandışı bulguları tespit edecek. Birimde, her bir adayın girmiş olduğu aynı tip sınavlarda sınav sonuçları değerlendirilecek ve olağan dışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Özer, söz konusu birimin ilkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalara konu sınavları analize başladığını vurguladı. Analizlerin kasım ayı sonu itibarıyla bitirileceğini açıklayan Özer, “Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağandışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağandışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız” dedi.

34 JOKER ADAY BELİRLENDİ

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, süreçte elde edecekleri bulgulara bağlı olarak 10 yıllık inceleme süresini de genişletebileceklerine işaret etti. Birime bağlı heyetlerin çalışmaları sonucunda şu ana kadar 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Özer, “43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettik ve toplam 77 kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca 21 adayı eşdeğer sınava çağırdık. Eşdeğer sınava katılan 6 adaydan 3’ünün sınavı geçersiz sayıldı. Sınav güvenliğine yönelik çalışmalarımız devam ediyor” bilgisini verdi.

#Eğitim
#Sınav Sistemi
#Mahmut Özer
6 yıl önce