|

İzlanda'ya Milli Takım notası

Türkiye, A Milli Futbol Takımının Keflavik Havalimanında maruz kaldığı muamele nedeniyle İzlanda'ya durumu kınayan nota verdi. İzlanda’yla karşılıklı yerleşik diplomatik temsilciliği bulunmuyor. Bu sebeple de Oslo Büyükelçisi aynı zamanda İzlanda'ya akredite olarak görev yapıyor. Bu sebepten dolayı nota Norveç Elçiliği aracılığıyla verildi.

10:45 - 10/06/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:38 - 10/06/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli takım kafilemiz saatler süren beklemenin ardından havalimanından çıkabildi.
Milli takım kafilemiz saatler süren beklemenin ardından havalimanından çıkabildi.

Türkiye, A Milli Futbol Takımının Keflavik Havalimanında maruz kaldığı muamele nedeniyle İzlanda'ya durumu kınayan nota verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konu ile ilgili İzlanda Dışişleri Bakanı ile görüşeceği açıklandı.

İzlanda’yla karşılıklı yerleşik diplomatik temsilciliği bulunmuyor. Bu sebeple de Oslo Büyükelçisi aynı zamanda İzlanda'ya akredite olarak görev yapıyor. Bu sebepten dolayı nota Norveç Elçiliği aracılığıyla verildi.


Ne olmuştu?


6,5 saatlik bir uçak yolculuğunun ardından İzlanda'ya varan A Milli Futbol Takımımız'a, havalimanında pasaport kontrolü sırasında zorluk çıkartıldı.

Skandallar bununla kalmadı. Futbolcularımızdan Emre Belözoğlu'na mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzatıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaşananlarlar ilgili olarak "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İzlanda'da yaşanan skandala ilişkin açıklama "Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu “ilkel” uygulama için özür dilemelidir" dedi.

#İzlanda
#Milli Takım
#Nota
5 yıl önce