|

Rize'de sel afeti: Ölü sayısı yediye çıktı kayıp bir kişi aranıyor

Rize’de dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında merkeze bağlı Muradiye beldesinde yıkılan 3 katlı binanın enkazı altında sürdürülen çalışmalar sırasında bugün saat 14.00 sıralarında iki kişinin daha cansız bedenine ulaşılırken, seldeki ölü sayısı da 7’ye yükseldi. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

14:22 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 14:39 - 15/07/2021 Perşembe
AA
Güneysu ilçesindeki kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor.
Güneysu ilçesindeki kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor.


Rize’de meydana gelen sel ve heyelan sonucu ölü sayısı 7’ye yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Muradiye beldesinde bir binanın yıkılması sonucu altında kalan 3 kişiden Hacere Mert’in cansız bedeni gece çıkartıldı. Eşi Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan’ı ise arama çalışmaları dün geceden bu yana AFAD, İDAK, AKUT ve JÖAK ekipleri tarafından sürdürülüyordu.



ÖLÜ SAYISI YEDİYE ÇIKTI


Yapılan çalışmalar sonrası saat 14.00 sıralarında
kayıp Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan’ın cansız bedenine ulaşılırken, böylelikle seldeki ölü sayısı 7’ye yükseldi.
Güneysu ilçesindeki kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor.


METREKAREYE 207 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 13 Temmuz Salı başlayıp 14 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağışlar sonucu merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelindeki birçok yerleşim biriminde çok sayıda noktada heyelan ve taşkın meydana geldiği belirtildi.


Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye Güneysu ilçesinde 207, Çayeli Madenli'de 190, Çayeli ilçe merkezinde 148 kilogram yağış düştüğü ifade edilen açıklamada, kayıp ihbarı yapılan 6 kişiyi arama çalışmalarının halihazırda bölgeye ulaşan 85 personelle devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Trabzon, Giresun ve Samsun'dan canlı arama ve kadavra köpekleri görevlendirildiği kaydedilerek, "Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 gemi personeli, 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalış personeli ile Taşlıdere mevkisinde saat 06.00 itibarıyla çalışmalarına başlamıştır. AFAD'a bağlı il müdürlüklerinden 29 dalgıç, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 dalgıç görevlendirilmiştir." bilgisi paylaşıldı.


#Rİze
#Sel ve heyelan
#şiddetli yağış
3 yıl önce