|

Son toplantıyı orada yapmış

FETÖ elebaşı Gülen için yapılan ve örgütün üst düzey toplantıları için kullanılan Mudanya'daki malikane ile ilgili yeni detaylar dikkat çekti. Firari Zekeriya Öz'ün, yurtdışına kaçmadan evvel son toplantısını bu malikanede yaptığı belirlendi. Gizli tanık Orhan, “Bu toplantılardan sonra Öz'ün kaçtığını öğrendim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mudanya'daki malikane ile ilgili yeni detaylar dikkat çekti.
Mudanya'daki malikane ile ilgili yeni detaylar dikkat çekti.

Bursa'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için yaptırıldığı ve örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı gerekçesiyle el konulan malikanenin devlete geçmesi için hazırlanan iddianamede, örgütün firari savcısı Zekeriya Öz'ün yurtdışına kaçmadan önce söz konusu malikanede işadamları, bazı hakim ve savcılarla toplantı yaptığına ilişkin tanık ifadelerine yer verildi. Gizli tanık Orhan, Zekeriya Öz'le ilgili şu ifadeleri kullandı:

PARA KASASIYLA GÖRÜŞÜRDÜ

“Ö.F.S. örgüt içinde tekstilcilerin abisi olmakla birlikte F.K. (Ev hapsinde bulunan sanık), İ.B, tutuklu sanıklar Ali Fuat Er ve Turan Boztepe, A.Y, İ.S. ve E.K. ile özel olarak ilgilenen örgütün sözde imamıdır. Zekeriya Öz'ün yukarıda belirttiğim tekstilcilerle görüştüğünü hatta İ.S'nin Manisa'da bulunan çiftliğine gittiğini biliyorum. İ.S, örgütün maskelerindendir. Pek ön plana çıkmaz ama örgütün önemli para kasalarından birisidir.”


TOPLANTI SONRASI KAÇTI

“2015 yılı Haziran ayında M.K, F.K, İ.B. ve Ö.F.S. olmak üzere dört kişi önce toplanmışlar. Daha sonra bu kişilerin yanına İzmir Adliyesinde görev yapan (..) iki savcı, bir hakim ile Zekeriya Öz gelmiş. Toplam 8 kişi önce Sami Şentürk'e ait Bursa Mudanya'da bulunan malikanede toplanmışlar, daha sonra da Uludağ'da Hüseyinalan mevkiinde Zekeriya Öz'ün kullandığı villada ikinci bir toplantı yapmışlar. Yaptıkları toplantının ne amaçlı olduğunu bilemiyorum. (..) Bu toplantılardan sonra örgütün savcısı Zekeriya Öz'ün yurt dışına kaçtığını basından öğrendim.”

Valinin gelişi bağışı katlar

İddianamede etkin pişmanlık kapsamındaki ifadelerine yer verilen ev hapsindeki sanık Ş.U.’nun ifadelerine de yer verildi. Ş.U., "Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile doğrudan görüşmedim. Ancak S.Ş'nin Bademli'de bulunan villasında iş adamları ile toplantılara katıldığını duydum. Bu toplantılara cemaatin üst düzeyinde bulunan insanların katıldığını duymuştum. (..) toplantı yapılmasının asıl amacı kendi aralarında toplanmak değil örgüte mensup olmayan ancak durumu iyi olan iş adamını bu toplantıya çağırıp, vali beyin de katılımı sağlanarak toplantının seviyesi artırılarak, toplantıya davet edilen iş adamından yüklü miktarda bağış toplamaktır” dedi.

#FETÖ
#Zekeriya Öz
6 yıl önce
default-profile-img