|

Sonuna kadar mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ruhlarını muazzep edecek hiçbir adımın atılmasına izin vermediklerini söyledi. Erdoğan, “Terör örgütleriyle tavizsiz mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını eninde sonunda imha edeceğiz. 300’ün üzerinde şehit verdik ama bu toprakların vatanımız olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 01:55 - 18/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”nde tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içinde olduklarını belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:


Şehitlik ve gazilik manevi birer paye olarak hiçbir maddi karşılıkla mukayese edilemez. Bize düşen onlara sahip çıkmak, onların aziz hatıralarına layık olmaktır. Bu sebeple devletimiz de şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi asla sahipsiz bırakmıyor.



BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ


Milletin birliğine ve beraberliğine sahip çıkacağız. Tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz. Asla bunun karşıtı ifadeye prim vermeyeceğiz. Göklerden dalgalanan bayrağımıza, minarelerden okunan 5 vakit ezanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Vatanımızda asla bir operasyona müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bugün bunların hepsi birden saldırı altındadır.



TAVİZSİZ MÜCADELE


Sizlerin eşleri, babaları, kardeşleri, evlatları şehit olarak, gazi olarak işte bu kutsal mücadeleyi yürütüyorlar. Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah'ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz.



DOSTA DÜŞMANA GÖSTERDİK


Bizi üzen bu süreçte bizim verdiğimiz şehitlerimizdir. Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana 300'ün üzerinde asker ve polisimizi şehit verdik. Ama ne kazandık biliyor musunuz, bu toprakların vatanımız olduğunu, dosta düşmana bir kez daha göstermiş olduk. Bu önemliydi. Bu kazanç var ya öyle büyük bir kazançtır ki ancak Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı ile mukayese edebiliriz.



ŞEHİTLERİMİZ DESTAN YAZDI


Şehitlerimizin kanlarıyla gazilerimizin fedakarlıklarıyla yazdıkları destanın, tarih kitaplarına altın harflerle nakşedileceğine, nesiller boyunca kulaktan kulağa anlatılacağına inanıyorum ve bugünden yarını görür gibiyim. Bu şerefe nail olmak herhalde pek az faniye nasip olur.







FEDAKARLIĞINIZI MİLLET BİLİYOR


Elbette ateş düştüğü yeri yakar, bir eşin ve çocukların yürek yangını, annenin babanın evlat acısı, kardeşin hüznü ne tarif edilebilir ne de aynen yaşanabilir ama şundan emin olunuz, milletimiz sizlerin yaptığı fedakarlığın büyüklüğünü çok iyi biliyor. Hiçbir şehidimizin kanı boşa akmamıştır. Hiçbir gazimizin fedakarlığı boşa gitmemiştir. En değerli, en vazgeçmeyeceğimiz varlığımız olan hayatımızı uğruna feda ettiğimiz, feda etmeyi göze aldığımız değerlerimize sonuna kadar hep birlikte sahip çıkacağız.



VAKUR DURUŞUNUZ MORAL VERİYOR


Şehit yakını olmak, gazi olmak sizlere işte böyle bir sorumluluk yüklüyor. Kendimiz için değil canımızın bir parçası olan şehidimiz için gazilik payesine ulaşarak yaptığımız fedakarlık için ülkemizin ve milletimizin varlığına karşı savaş açanların karşısında hep birlikte dimdik durmalıyız. Sizlerin bu vakur duruşu, mücadeleyi sürdüren kardeşlerimize moral, güven, cesaret verecektir.



Sizin için ne yapsak az


Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilecek tüm asker ve polise, ailelerine, ülke için yaptıkları hizmetler için şükranlarını ifade eden Erdoğan, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Burada sadece Ankara'daki 25 şehit yakını ve gazimizin devlet övünç madalyası ve beratını veriyoruz. Bizimle aynı anda 55 ilde şehit yakını, gazilerimize madalyaları ve beratları tevdi ediliyor. Sizlerin şahsında 220 şehit yakını ve gazimize şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıklarını düşündüğümüzde devletimiz onlar için ne yapsa haktır, ne yapsa azdır” dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#şehit yakınları
#Devlet Övünç Madalyası
8 yıl önce