|

Soylu'dan 'Leyla' açıklaması: Bulunduğu yere sonradan konulmuş

İçişleri Bakanı Soylu, 4 yaşındaki Leyla'nın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada "İlk belirlemelere göre tecavüz yok. Çok ufak bir darp görünüyor. Bulunduğu yere sonradan konulmuş." dedi.

Yeni Şafak
20:15 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:21 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 gündür aranan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in köyde ölü bulunmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, CNN Türk ekranlarında katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada "Leyla defalarca aranan bir yerde bulundu. Ailenin başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Olayın bütün boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. İlk belirlemelere göre tecavüz yok. Çok ufak bir darp görünüyor. Bulunduğu yere sonradan konulmuş. Şu ana kadar bulabilmeyi ümit ediyorduk. Çocuğun hayatı bizim için önemliydi. Çocuğun gözden çıkarırlar diye endişemiz vardı." ifadelerini kullandı.

Kayıp çocuklarla ilgili yeni önlemler geliştirilmeli

Kaybolan çocuklarla ilgili yeni önlemler alınıp alınmayacağı sorusu üzerine Soylu, bu tip olayların diğer suçlarda görüldüğü gibi bazen üst üste gelebildiğini kaydetti.

Soylu, benzer olaylarla ilgili sürekli önlemler alındığını ve gelişen teknoloji ve olaylar çerçevesinde sürekli yeni önlemler geliştirildiğini aktardı.

Bakan Soylu, "Bizim teknik kabiliyetlerimizin geliştiği kadar bu olayları yapmak isteyenlerin de teknik ve teknolojik kabiliyetleri gelişiyor ve buna ait yeni tedbirler geliştirilmesi gerekiyor. Devlet olarak nerede bir açık varsa onu kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

#Süleyman Soylu
#Leyla Aydemir
6 yıl önce