|

Suikast haberlerini takip etmiş

Karlov suikastının azmettiricisi Şahin Söğüt'ün, gözaltındayken kırdığı telefon bilişim polisleri tarafından klonlama yöntemiyle kurtarıldı. Suikastın ardından medyada çıkan haberleri takip eden Söğüt, yakalanmamak için IP değiştirmiş.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:08 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgüt içindeki 'abi'si, eski BTK çalışanı Şahin Söğüt
FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgüt içindeki 'abi'si, eski BTK çalışanı Şahin Söğüt

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının tetikçisi FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgüt içindeki 'abi'si, eski BTK çalışanı Şahin Söğüt ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçtiğimiz hafta tutuklanan suikastın kilit ismi Söğüt'ün, gözaltında tutulduğu sırada delil poşetinde bulunan telefonu tuvalete atmaya çalıştığı ancak bunu başaramayınca yere fırlattığı ortaya çıkmıştı.

BENDEN HİÇBİR ŞEY ALAMAYACAKSINIZ!

Emniyet ve savcılık sorgusunda susma hakkını kullanan Söğüt'ün, telefonu kırmaya çalıştığı sırada polislere "Allah belanızı versin, benden hiçbir şey alamazsınız" diye bağırdığı öğrenildi. Delilleri yok etmek isteyen Söğüt'ün telefonu kırması ve polislere yönelik söylediği sözler tutanak altına alındı. Hasar gören telefon daha sonra ise incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Söz konusu telefonun aynısını temin eden polis, klonlama yöntemiyle telefonun içerisindeki bilgileri kurtardı.

TELEFONU KLONLANDI

Yapılan ilk incelemelerde BTK'da elektronik haberleşme mühendisi olan Söğüt'ün telefonunda çift şifreleme olduğu tespit edildi. Buna göre Söğüt'ün, hem telefonunu hem de hafıza kartını şifrelediği anlaşıldı. Bilişim polisleri tarafından şifresi kırılan telefonda önemli bulgulara da ulaşıldı. Yapılan incelemede sabaha kadar internette faal olduğu anlaşılan şüpheli Söğüt'ün, suikastın ardından çıkan haber ve fotoğrafları takip ettiği belirlendi. Şüphelinin ayrıca geride iz bırakmamak için IP numarasını gizleme programı ile mesajları şifreleme ve şifreli mesajları silme programı gibi birçok casus programlarını telefonuna yüklediği tespit edildi. Söğüt'ün yakalandığı esnada üzerinde çıkan söz konusu telefonda sim kart bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

#FETÖ
#Şahin Söğüt
6 yıl önce