|

Suikastı böyle planlamış

İşte, ‘Adalet’ yürüyüşü esnasında Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı hazırlığında yakalanan DEAŞ’lı teröristin ifadeleri... Antalya Kemer’deki Fransız sokağında kanlı eylem için fetva isteyen terörist Oğuzhan Korkmaz’a, Kılıçdaroğlu’na suikast talimatı gelmiş. Korkmaz’ın aracı kalabalığa sürmesi, başarısız olursa Kılıçdaroğlu’nu vurması söylenmiş.

Şahin Şen
04:00 - 18/08/2019 Pazar
Güncelleme: 11:50 - 20/08/2019 Salı
Yeni Şafak
Oğuzhan Korkmaz
Oğuzhan Korkmaz

5 Temmuz 2017’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne saldırmayı hedefleyen ve Kayseri polisince eyleme ramak kala yakalanan DEAŞ’lı terörist Oğuzhan Korkmaz’ın emniyetteki ifadesine Yeni Şafak ulaştı.

Korkmaz, 2015’te El-Nusra’ya katılıp Azez’e gittiğini, burada silahlı eğitim aldığını ve bombardımanda yaralanıp Türkiye’ye döndüğünü söyledi. DEAŞ’ı benimsediğini anlatan Korkmaz, Kılıçdaroğlu’na suikast planından önce Kayseri ve Antalya’da farklı saldırılar planladığını itiraf etti.

YAHUDİLER VE KİLİSE HEDEF

Bağdadi’ye bağlılık yemini ettiğini söyleyen Korkmaz, kendisinin örgüt içinde emir düzeyine çıkarıldığını ve Kayseri’deki DEAŞ’a bağlı grupların sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’na suikast girişiminden 8 ay önce Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde okuyan İsrailli 6 öğrenciye saldırı planladığını belirten Korkmaz şahısları bulamadığı için eylemden vazgeçtiğini söyledi. Korkmaz, “Atpazarındaki kiliseye eylem yapabileceğimizi düşündüm. Ancak kilise aktif olmadığı için bu eylemden de vazgeçtim” dedi.


  • İki eylem planını da uygulayamayan DEAŞ’lı terörist, bu defa kendisine hedef olarak Antalya Kemer’deki Fransız sokağını seçtiğini söyledi. “Burada Fransızların çok olacağını düşünüyordum” diyen Korkmaz, “Bu fikri Emre Emre’ye söyledim, Suriye’deki emirlerden fetva istedim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşünü hedef alacak bir eylem için fetva geldiğini söyledi. Eylemin içinde AK Parti bayraklarının olduğu kiralık araçla yapılmasını söylemişler” diye konuştu.

‘ARACI KALABALIĞA SÜR’

AK Parti İl binasından bayrak aldığını belirten Korkmaz, “Emre Emre telefonuma ‘Conversitation’ adlı konuşma programını yükledi. Bana, bağlantılı olduğu kişilerin silah getireceğini, aracı yürüyüş yapan grubun ortasına sürmem gerektiğini, eğer başarısız olursam silahla Kılıçdaroğlu’nu vurabileceğimi söyledi. 5 Temmuz gecesi yola çıktım. Telefonuma kurulu program üzerinden konuşmalar gerçekleştirdim” dedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünce her adımı takip edilen Korkmaz, İzmit’e giriş yapacağı esnada Kayseri ve Kocaeli Emniyetinin ortak operasyonu ile kıskıvrak yakalandı.


CESARET VERMİŞLER

Eylem için yola çıkan DEAŞ’lı Oğuzhan Korkmaz’ı “Conversitation” üzerinden nasıl cesaretlendirdikleri de ortaya çıktı. Korkmaz’a yazılan mesajlarda, “Aziz kardeşim önünde cennet, arkanda kokuşmuş dünya var. Bugün Resulun intikam günü. Sen ne yapacağını tek tek biliyorsun. Allahu Teala’ya tevekkül et ve amelini yap. Allah’a kavuşuncaya kadar zikri dilinden düşürme” yazıldığı belirlendi.


FETÖ MÜ HEDEF GÖSTERDİ?

Oğuzhan Korkmaz eylem için harekete geçmeden önce 22 Haziran 2017’de firari FETÖ’cü Emre Uslu’nun attığı bir tweet kafaları karıştırdı. Tweette “RTE rejimini tanıyorsam Adalet Yürüyüşüne kitlelerin katılacağı İzmit İstanbul’a yaklaşınca saldıracaktır. #GelAdaleteYürü At FAVa Bekle” yazması, “DEAŞ’a hedef mi gösterdi” sorusunu akıllara getirdi. Suikastın olacağı gün BBC ve CNN International’ın canlı bağlantı için İzmit’e gelmesi de dikkat çekti.


ÖLÜM MAKİNASI OLMUŞ

  • Eylemi gerçekleştiremeden yakalanan DEAŞ’lı terörist Oğuzhan Korkmaz’ın ifadesinin son cümleleri ise, örgüte ne denli bağlı olduğunu gözler önüne serdi. Korkmaz son cümlesinde, “Ben cihada inanan birisiyim, bunun için gerekirse ölürüm. Şu an eğer İslam halifesi olan El Bağdadi bana fetva verse, verdiği fetvadan sonra her türlü eylemi kararlılıkla gerçekleştirmeye çalışırım” diyerek istenildiğinde nasıl bir ölüm makinesine dönüşeceğini ortaya koydu.

ÖRGÜTE BAĞLILIK YEMİNİ

Yeni Şafak Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenlemekle görevlendirilen DEAŞ’lı teröristin örgüte katıldığı ana ilişkin videoya da ulaştı. Videoda Korkmaz, “Müminlerin emiri olan Ebubekir El Bağdadi’ye itaat etmek üzere, hoşuma giden ve gitmeyen kişilerle zorlukta ve kolaylıkta, darlıkta ve bollukta açık bir küfür görmedikçe, başıma tayin edilen emir sahipleri ile tartışmamak üzere itaat edeceğime Allah’ımı şahit tutarak biat ediyorum” diyerek örgüte katılıyor.




#Saldırı
#Kemal Kılıçdaroğlu
#DEAŞ
#Oğuzhan Korkmaz
5 yıl önce